Corona giver igen håndboldfest det røde kort

På grund af de mange udvisninger har IFS håndbold for tredje gang valgt at udsætte den store 50-årsjubilæumsfest

Udgivet:22. december 2021, 14.08

Læsetid:3 minutter

IFS håndbold har haft mange anledninger til at feste. 50-årsjubilæet har dog mødt en massiv modstander i form af coronapandemien, der for tredje gang udsætter markeringen til 11. juni 2022. To år efter den oprindelig plan. Foto: Flemming Hansen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

2 år siden

AFLYSNING En storstilet markering af IFS håndbolds 50-årsjubilæum har to gange været sendt til afkøling på bænken af en rødglødende corona-pandemi.

Og nu sker det så for tredje gang, at corona med en kraftig defensiv opdækning sender jubilæumsfesten udenfor banen.

Men på trods af, at det er tredje gang, det sker, så nægter den lokale sportsklub at acceptere, at det er ensbetydende med et rødt kort.

For selvom de ikke tør fløjte op til fest i januar 2022, så melder de allerede ud, at de er kampklare til jubilæumsfest 11. juni 2022.

Bag beslutningen står det 17 mand store festudvalg, der på et møde i denne uge tog den triste beslutning.

Vil have ligaholdet med

- Udviklingen i coronasmittetallene med den nye omikron-mutation har gjort det hele usikkert, og vi synes ikke det er forsvarligt at holde et arrangement med 300-400 deltagere, så længe epidemien raser, siger Bo Jensen, der er formand for jubilæumsudvalget.

- Vi forventer deltagelse af op mod 50 udlændinge, som kan få store problemer med at rejse hertil, og selvfølgelig vil vi også gerne have vores nuværende ligamandskab med som deltagere på forsvarlig vis. Det kan vi få ved at vente til sommer, hvor turneringen jo er overstået. Her er der forhåbentlig kommet mere styr på coronaudviklingen, ligesom erfaringerne fra 2020 og 2021 har vist, at coronaen er mindre indgribende midt på året, siger Bo Jensen.

Han er klar over, at udsættelsen vil skuffe nogle.

-Det er beklageligt, at flytningen betyder, at vi måske kommer til at skuffe nogle, som gerne ville have deltaget i festen i januar, men dette her er lige som det muliges kunst, siger jubilæumsudvalgets formand.

Reception på ny dato

Tilmeldingen til festen i juni vil foregå efter først til mølle-princcippet, og når man runder 330 deltagere, hænges den røde lygte ud.

Flytningen af arrangementet betyder også, at festen ikke kan holdes på ISI, som er optaget af elever denne weekend. I stedet vil festen blive holdt i HIH’s sponsorlounges på 2. og 3. sal i IBF Arena, men det betyder så, at deltagerantallet som udgangspunkt maksimalt kan være 330 - fortsat med ISI’s køkken som leverandør af gallamenuen.

Arrangementet indbefattede oprindeligt også en reception i Handelsbanken Lounge midt på dagen og et arvefjendeopgør mod Viborg HK, der skulle sendes direkte på TV 2.

Håndboldkampen afvikles som planlagt, og først i det nye år beslutter klubben, hvilken dag jubilæumsreception kommer til at foregå.

Oprindeligt var den planlagt til at skulle finde sted på selve 50-årsjubilæumsdagen: 10. juni 2020.

Knap 200 har allerede indbetalt de 350 kroner deltagelsen i festen koster.

Jubilæumsvalget har besluttet, at man kan vælge at lade pengene stå, hvorved man som de første har sikret sig billet til 11. juni. Er man forhindret denne dag, eller vil man af andre grunde have sine penge tilbage, kan dette også lade sig gøre.

Ellers kan man stadig nå at tilmelde sig.

Og det gælder selvfølgelig stadigvæk, at pengene tilbagebetales i tilfælde af at arrangementet heller ikke kan gennemføres til sin tid.

- Vi håber på, at det hele lysner når det igen bliver sommer i Danmark – så vi kan få årtiets fest i Ikast, lyder det optimistisk fra jubilæumsudvalgets formand.