Kommunen sigter efter fysisk vindmølle-møde

Høringsfrist til projekt med 11 nye vindmøller bliver forlænget

12. januar 2021, 16.27

Det første af to borgermøder om projektet med 11 nye vindmøller i Ulkær Mose blev holdt i Bording Hallen før sommerferien. Møde nummer to skulle være holdt i hallen 10. december. Men det blev aflyst dagen før på grund af corona. Nu oplyser Ikast-Brande Kommune, at det udskudte møde nok skal blive holdt. Så snart situationen tillader. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST-BORDING 20. januar skulle efter planen være sidste dag i høringsperioden for ændringer i kommuneplan og lokalplan, så der kan opstilles 11 styk 150 meter høje vindmøller i Ulkær Mose mellem Ikast, Isenvad og Bording.

Men den frist forlænges. Foreløbig på ubestemt tid på grund af coronasituationen.

Det oplyser Henrik Engedahl (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune.

- Vi udsætter sluttidspunktet på høringsfristen. Byrådet har nikket til projektet og sendt materialet i offentlig høring. Så vi vil naturligvis gerne høre fra folk, hvis de mener, at noget er mangelfuldt, og der er behov for uddybende oplysninger, så vi kan få svar frem i lyset til både borgere og politikere, før vi træffer den endelige beslutning, siger Henrik Engedahl.

Nedlukning kom i vejen

I den oprindelige planlægning var det også meningen at holde et borgermøde om vindmøllerne.

Det skulle ske i Bording Hallen 10. december 2020.

Men 9. december blev der indført delvis nedlukning i 38 danske kommuner, så af hensyn til den alvorlige smittesituation valgte Ikast-Brande Kommune at aflyse borgermødet.

Siden har der hersket generel forvirring om, hvorvidt mødet vil blive holdt virtuelt eller helt aflyst.

- Vi fastholder vores ønske om at holde et fysisk borgermøde. Det giver den bedste mulighed for at se hinanden i øjnene og høre alle spørgsmål og kommentarer, siger Henrik Engedahl.

Måske marts eller april

Han vil hellere end gerne kunne nævne en præcis dato, men det er ikke muligt i skrivende stund.

- Vi holder godt øje med udviklingen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger om forsamlinger. Ved at forlænge høringsfristen giver vi mulighed for at sikre den demokratiske proces på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Som det ser ud nu, vil jeg gætte på, at borgermødet kan holdes i marts eller april, men i disse tider er der ikke mange ting, som er sikre. Dog er det sikkert, at vi vil holde mødet hurtigst muligt, siger Henrik Engedahl.