Fordobling af lastbilflåden

Vognmandsfirmaet Niels J. Philipsen præsenterede 12 nye biler til entreprenørkørsel

Udgivet:15. oktober 2020, 06.00

Læsetid:2 minutter

Tom Christensen og Niels J. Philisen foran den imponerende flåde af lastbiler til entreprenørkørsel. Foto: Tom Laursen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

2 år siden

HESTLUND - Det skralder da af!

Den jyske underdrivelse leveres af direktør Tom Christensen til en par gratulanter, der spørger, hvordan det egentlig går.

Et lidt dumt spørgsmål, når man kigger ud på forpladsen, hvor 25 skinnende rene lastbiler står på rad og række.

Fredag eftermiddag og tidligt lørdag morgen stod den på bilvask i vognmandsfirmaet Niels J. Philipsen, og resultatet kunne ses lørdag formiddag, hvor firmaet med direktør Morten i spidsen indbød til åben vognhus.

Synet var ganske imponerende, og det samme var fremmødet på vognmandsfirmaets adresse på Mads Clausens Vej i Hestlund.

- Vi kender hinanden som én stor familie indenfor transportbranchen, forklarer Tom Christensen, der dog er glad ved det store fremmøde, der gør deres bedste for at indtage de pølser, der er på grillen samtidig med, at de nyder synet af de mange flotte lastbiler, hvoraf de fleste fremstår i firmafarverne hvid, rød og blå. I de fleste biler fortæller navneskiltene hvem, der normalt sidder bag rattet.

Fast arbejde

Flåden af lastbiler fortæller samtidig historien om, at det trods corona og andre dårligdomme går rigtig godt i vognmandsfirmaet, der udelukkende kører entreprenørkørsel med sand, grus og asfalt.

Udover at være underleverandør til IBF, som man deler adresse med, har firmaet netop opnået en fast kontrakt med PEAB Asfalt, der holder til i Randers og Viborg.

- Og så er det også os, der har kørt 400.000 tons sand til Lalandia-projektet i Søndervig. Det kræver nogle lastbiler, siger Tom Christensen.

Vognmandsfirmaet i Hestlund kan skrive sin historie tilbage til 1971, hvor der i starten var tre lastbiler, der kørte med alt muligt, blandt andet også kreaturer.

- Det er helt fantastisk at se, hvad det hele har udviklet sig til, siger Niels J. Philipsen, der også er mødt frem for at gratulere med den markante forøgelse af vognparken.

Der er således på én gang kommet 12 nye lastbiler til, og det er Tom Christensen, der står i spidsen for firmaet, der for nogle år tilbage flyttede fra Rømersvej i Ikast til Mads Clausens Vej i Hestlund. Desuden overtog han gearstang og rat i firmaet, og siden er det kun gået én vej - fremad og i en voldsom fart.

Med købet af dusinet af lastbiler, hvor hver enkelt står i en udgift på halvanden million kroner, er vognmandsfirmaet Niels J. Philipsen dog dækket ind, hvad angår køretøjer. I hvert fald i en overskuelig fremtid, mener Tom Christensen.

Det meste af den lokale familie var samlet, da vognmandsfirmaet Niels J. Philipsen indbød til åbent førerhus. Foto: Tom Laursen
Der var masser af hyggesnak ved betonbordene. Foto: Tom Laursen