FrivilligBørsen er også en privat sag

Vi vil gerne sende en invitation ud til ALLE og understrege, at privatpersoner også er meget velkomne til at tilmelde sig og deltage på FrivilligBørsen d. 12. maj

Udgivet:28. april 2015, 13.42

Læsetid:3 minutter

Fra sidste års Frivilligbørs

Af Brian Møller Nielsen og Charlotte Holleufer

FRIVILLIG At være aktiv er ikke kun for foreninger, virksomheder og offentlige institutioner. Der er også brug for aktive borgere. Det smarte med en FrivilligBørs er, at det er en let og meget effektiv måde at komme i kontakt med mange gode lokale kræfter og steder, som kan bruge din hjælp, eller som kan hjælpe dig med dine planer til gavn for lokalsamfundet.

En FrivilligBørs handler ikke om penge, men om at udveksle gode gerninger, idéer, ressourcer, viden og meget mere. Det handler om at lave aftaler, og du bestemmer selv, om du vil give eller tage imod blandt de gode aftaler - måske vil du endda kun give noget.

FrivilligBørsen finder sted en gang om året og selve ”børshandlingen” varer halvanden time. Det er så livsbekræftende at opleve glæden og energien, når klokken ringer, og det går op for folk, hvor meget vi egentligt kan hjælpe hinanden. Efterfølgende inviterer vi alle deltagere på en dejlig middag med flere byrødder som tjenere.

Har du for eksempel fået mere tid i dit liv, efter du er gået på efterløn/pension, så er FrivilligBørsen det helt rigtige sted at gå på opdagelse og se, hvem der kan bruge din hjælp, og hvem du har lyst til at glæde med din hjælp. Her skabes kontakter, som giver livet ekstra indhold, og som lyser op.

Masser af muligheder

Er det ikke lige tid du har mest af, men stadig gerne vil gøre noget – måske uden faste ugentlige eller månedlige forpligtigelser - er der også masser af muligheder. Et forslag kan være at bage en kage til en forening eller sportsklub. Måske give en hjælpende hånd med maden til et stort stævne til stor glæde for en af de lokale klubber. Måske er du god med værktøj eller med en pensel? Måske har du lidt ekstra plads eller et lokale, der ikke bliver brugt, som andre kan bruge engang i mellem? Måske har du bare et spændende sted, som det kunne være en oplevelse for andre at se? Det ville ikke mindst være et hit hos brugerne fra nogle af de offentlige institutioner, der kunne komme på tur.

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan tilbyde eller efterspørge, når du melder dig til FrivilligBørsen. Mange kan få glæde af et foredrag, hvis du for eksempel havde noget at fortælle om en rejse, du har været på. Måske har du arbejdet med noget, som det kan være interessant for andre at høre om. Det kan være, at du kan lide at spille og synge og gerne vil glæde andre med det uden, at det skal koste penge.

Tilmeld dig og/eller invitetér dem I kender, som kunne få glæde af at være med på: www.frivilligborsikast-brande.dk.