Løgopskrift hitter: Pølsemand nærmer sig salg for 100.000 kroner

Den legendariske opskrift på bløde løg fra Verners Pølsebar er tæt på at indbringe 100.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse

20. marts 2021, 09.48

Et løgbrød med de nu nærmest verdensberømte bløde løg, serveret ved Ruskjærholms seneste julemarked i 2019, hvor han for første gang afslørede opskriften - hvis man vel og mærke købte den for 50 kroner. Foto: Laila Kempel

IKAST Man skulle tro, det var løg’n - og ja det er det faktisk også. Men den bløde af slagsen, der hitter på en hotdog.

Bløde løg fra Verners Pølsebar i Ikast er populære og var i mange år omgærdet af mystik, fordi den var hemmelig. Så hemmelig, at løgene aldrig blev fremstillet i pølsevognen, der havde adresse lige øst for Ikast Rådhus.

Kai Rasmussen arvede opskriften fra sin svigerfar, Verner, der havde købt opskriften med, da han i sin tid købte den lille pølsevogn af Petra Bothilde Bendixsen, i daglig tale kaldet Tilde.

Kai Rasmussen solgte pølsevognen tilbage i 1998 - men modsat svigerfaren, så var opskriften på de legendariske løg ikke en del af salget.

Opskriften blev hos Kai Rasmussen. I hans tid som pølsemand blev han adskillige gange spurgt om opskriften, men hver gang var svaret det samme. Nej, den forbliver en hemmelighed. Og som før nævnt så hemmelig, at de bløde løg altid blev fremstillet i privaten - og aldrig i pølsevognen, så ingen fik mulighed for at lure hemmelighederne af.

Siden Kai Rasmussen solgte pølsevognen har han lejlighedsvis stillet op og solgt pølser, løgbrød og hotdog med de legendariske bløde løg i forbindelse med godgørende formål, hvor overskuddet altid blev sendt videre.

Således også til julemarkedet på Ruskjærholm, der ejes og drives af Kræftens Bekæmpelse, tilbage i december 2019.

Kai Rasmussen stillede igen beredvilligt op som pølsemand og havde som altid forberedt en stor portion af de berømte bløde løg.

Men i forbindelse med sin 75-årsfødselsdag havde han besluttet at sælge opskriften. For 50 kroner købte man en lukket kuvert - som man så spændt kunne tage med hjem, og så give sig i kast med løg-fremstillingen - samtidig med et stykke lokalhistorie om Tilde, pølsevognen og ikke mindst opskriften.

88.000 kroner

- Så sent som i denne uge har jeg da ekspederet to, siger Kai Rasmussen, der snart har solgt 1800 opskrifter. Og til 50 kroner stykket, så ender det hurtige regnestykke i over 88.000 kroner, som allerede er doneret til Kræftens Bekæmpelse og Ruskjærholm.

- Vi nærmer os da de 100.000 kroner. Det havde jeg slet ikke forestillet mig. Jeg sagde dengang, jeg foreslog at sælge opskriften, at jeg ville være lykkelig, hvis det kunne give 10.000 kroner, siger Kai Rasmussen.

Forleden skulle en opskrift til Norge. Kai Rasmussen har også haft mailkorrespondance helt om på den anden side af jorden i Australien, hvor der var bud efter de berømte løg fra Jyllands midte.

- Folk ringer eller skriver til mig, og så skal de betale 50 kroner, og når jeg så kan se, at de er gået ind, så mailer jeg opskriften som en vedhæftet fil, fortæller Kai Rasmussen.

Midtjysk løg »Down Under«

Henvendelsen fra Australien kom fra en tidligere midtjyde, som via en kammerat i Ikast fik betalt for opskriften via Mobilepay.

- Jeg fik også en henvendelse fra en tidligere udvekslingsstudent fra Asien, der kunne huske løgene. Hun ville også have fingrene i opskriften, så hun kunne forsøge sig i sit hjemland. Hun huskede dem, som noget helt specielt og velsmagede, fortæller pølsemanden, der tydeligvis glædes over de mange historier fra fortiden, der dukker op.

- Det er ligesom interessen kommer i klumper. Jeg har været på TV Midt/Vest, og fornemmer, at det indslag vises rundt på de andre TV 2 stationer. For pludselig kommer der en del henvendelser fra Bornholm, Nordjylland og andre steder i landet. Det er en hel fornøjelse. Jeg er også blevet »genkendt« mange gange og folk hilser med »Hej Verner«, selvom jeg jo hedder Kai. Men sådan er der jo så mange pudsigheder.

Kald mig bare Verner

- Sådan var det i øvrigt også dengang, jeg var aktiv. Mange kaldte mig Verner - og det var jo fuldstændig ligemeget. De var velkomne i pølsebaren, bare de så også købte noget, siger han.

Det store beløb betyder, at Kai Rasmussen har været i dialog med Ruskjærholm om, hvad pengene mere specifikt kan og må bruges til.

- I første omgang talte vi om at familier med kræft tæt inde på livet, skulle have mulighed for at få et pusterum, hvor de voksne kunne mødes indenfor, mens børnene hyggede sig udendørs med en række aktiviteter. Vi har også talt om at bruge midler på Ruskjærholms mandegruppe. Corona har fået sat en stopper for mange ting, og med et aflyst julemarked, der skaber penge til driften af Ruskjærholm, har jeg også sagt god for, at der kan findes nødvendige midler fra min donation, siger Kai Rasmussen, der er ovenud lykkelig over den store succes salget af løgopskriften har fået.

Kai Rasmussen har, siden han stoppede som pølsemand, flere gange stillet op til godgørende formål og solgt pølser og bløde løg. Salget af opskriften har vist sig at være ganske indbringende for Kræftens Bekæmpelse, der foreløbig har modtaget 88.000 kroner. Foto: Laila Kempel