Ikast får igen et bageri: Karup-bager rykker ind i Vestbyens Bageri

Bagermester Johnny Nørgaard fra Karup overtager lokalerne hos Vestbyens Bageri

Udgivet:03. oktober 2022, 08.33

Læsetid:2 minutter

Vestbyens Bageri kommer ikke til at stå tom særlig længe. Om en måneds tid åbner bagermester Johnny Nørgaard i lokalerne, som beholder navnet Vestbyens Bageri. Foto: Privatfoto

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

IKAST Det skabte stor ærgrelse i Ikast, da bager Jes Aaby Jensen i begyndelsen af september måtte kaste håndklædet i ringen og erklære Vestbyens Bageri for konkurs.

Inden længe vil man i Ikast imidlertid igen kunne dufte friskbagt brød i morgentimerne, når bagermester Johnny Nørgaard fra Karup overtager bageriet.

Ikast Avis fanger ham over telefonen tidligt mandag morgen, hvor bagermesteren netop har taget dagens brød ud af ovnen.

- Vi glæder os helt vildt! Vi glæder os til at lære byen og kunderne at kende. Vi er en lille håndværksbager, men vi kommer til at udnytte faciliteterne i Karup og Ikast bedst muligt, så derfor kan det godt være, at vi det ene sted bager rugbrød og det andet sted specialbrød og kager. Men ja, der vil helt sikkert dufte af friskbagt brød i byen, fortæller Johnny Nørgaard.

Alt skal spille

Han kalder tiden for både mærkelig og skræmmende for små bagerier. I en tid med høj inflation og stigende energipriser bukker stadig flere bagermestre under. Men Johnny Nørgaard tror på udvikling fremfor afvikling.

- Min holdning er, at vi skal træde op i stedet for at træde ned. Jeg håber, at vi står stærkt til fremtiden, når tiden forhåbentlig harmoniserer priserne igen, siger Johnny Nørgaard.

Netop nu er forberedelserne i gang frem mod åbningen, men han er endnu ikke klar med en dato.

- Der har været en historik på stedet med skadedyr, og vi er nødt til at sikre os, at der er styr på alt. Alt skal spille, og grundighed er afgørende for mig. Det viste sig desværre, at der var rotter på loftet i bogstaveligt forstand, og vi har også noget arbejde med kloakeringen foran os, som vi skal have udført. Håbet er, at vi kan åbne om en måned omkring 1. november, men det er med forbehold, understreger Johnny Nørgaard.

Han tilføjer samtidig, at det ikke er planen at åbne et bageri i Bording, som Jes Aaby Jensen gjorde i sin tid.