Erhvervskontaktudvalget på besøg hos DK Company

VIRKSOMHEDSBESØG Erhvervskontaktudvalget har igen været på besøg hos en af de lokale virksomheder

9. juni 2013, 09.06

Erhvervskontaktudvalget på besøg hos DK Company, Preben Christensen, Heinrich Rune, direktør Jens Poulsen, Annette Mosegaard og Helle Mathiassen

DK COMPANY Erhvervskontaktudvalget har sædvanen tro været på virksomhedsbesøg i forlængelse af deres udvalgsmøde. Denne gang gik turen til DK Company i Ikast, hvor CEO Jens Poulsen viste rundt og fortalte om virksomheden.

DK Company blev etableret i 2001 af Jens Poulsen - dengang med seks medarbejdere. I dag har virksomheden ca. 800 medarbejdere ansat på verdensplan og har både fabrikker og salgskontorer i Kina og Bangladesh. I Ikast arbejder ca. 120 medarbejdere, og da pladsen for et par år siden blev for trang på Industrivej, flyttede hovedsædet til La Cours Vej.

 

Virksomheden opererer på 30 markeder og har 20 brands. I dag findes mere end 200 butikker i Norden, som sælger virksomhedens tøj. Butikkerne er baseret på multibrand-retailkoncepter.

En af de ting, som Erhvervskontaktudvalget blev præsenteret for, var "Blooming Conceptet", som viser, at virksomheden har fokus på vækst gennem mange brands. Blomstersymbolikken er med til at synliggøre, at det ikke er tilstrækkeligt at have gode designere og salgsafdelinger inden for de forskellige brands. Hvis ikke de grundlæggende ting som indkøb, produktionsfabrikker, økonomi mm. fungerer optimalt, så udnyttes potentialet ikke tilstrækkeligt, og der er risiko for, at brandet langsomt visner.

-DK Company er en spændende virksomhed, og dens store succes viser, at det fortsat er muligt at drive en tekstilvirksomhed i Danmark, selv om produktionen finder sted andre steder. Hos DK Company er man også meget bevidst om at hjælpe nogle af de personer, som står på kanten af arbejdsmarkedet, blandt andet via arbejdsprøvning. Men vi talte langtfra kun om DK Company, vores drøftelser gik også meget på, hvordan vi kan understøtte det lokale erhvervsliv generelt og fortsat sikre, at vi er kendt for at være en erhvervsvenlig kommune, udtaler Preben Christensen.

Jens Poulsen er meget engageret i erhvervslivets fortsatte udvikling og har mange gode idéer til, hvordan det kan ske.

Vi skal være endnu bedre til at fortælle om den gratis hjælp, som Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande tilbyder kommunens virksomheder - ikke kun til virksomhederne men også til revisorer, bankfolk, advokater og professionelle bestyrelsesmedlemmer. Og så skal vi være meget bedre til at fortælle de positive erhvervshistorier i medierne fra vores kommune. Jeg synes personligt, at det er interessant, når jeg i de lokale aviser kan læse om forskellige virksomheders udvikling - virksomheder som jeg måske ikke engang aner findes. Jeg vil gerne vide, hvad der sker i både Nørre Snede og Brande, siger Jens Poulsen.