Nedtur for FC Midtjylland: 0-2 og to røde kort i Lyngby

Mareridts-aften for FCM, der tabte fortjent til bundholdet

4. marts 2021, 20.15

Lyngby jubler, mens Sory Kaba bøjer nakken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD 0-2 på måltavlen og to røde kort var facit for FC Midtjyllands tur til Lyngby torsdag aften.

En mareridtsagtig oplevelse for de danske mestre, der blev sat til vægs af bundholdet, og hvor to af FCM’s unge talenter så rødt undervejs.

Scholz som back

Begge de sædvanlige FCM-backer var på forhånd ude med karantæne. Ailton spillede derfor på venstrebacken, mens Alexander Scholz måtte tage tjansen som højre back. I hans sted var Daniel Høegh med i midterforsvaret hos FCM, der begyndte med profiler som Jens-Lys Cajuste, Pione Sisto og Sory Kaba på bænken.

Hjemmeholdet Lyngby er godt nok en del af den tunge ende af Superliga-tabellen, men holdet har fået ny selvtillid efter flotte resultater i de seneste kampe.

De blåblusede var da også det bedste hold fra kampens indledning, og der var flere nærgående forsøg - blandt andet, da Magnus Kaastrup sendte bolden lige over Jesper Hansens mål.

Hos FC Midtjylland var Gustav Isaksen mest iøjnefaldende. Den unge kantspiller havde før pausen et godt skud fra distancen og et skarpt indlæg, som en glidende Luca Pfeiffer ikke nåede frem til.

Det var dog fortjent, at Lyngby kom i front efter 33 minutter på en omstilling.

Magnus Kaastrup fandt med en lang aflevering Emil Nielsen, og den ellers så målfattige angriber tog fikst bolden ned og sendte den fladt i mål ude ved venstre stolpe.

Scoringen så ud til at ryste FCM, der i perioden efter 1-0-målet måtte se hjemmeholdet have initiativet.

Cheftræner Brian Priske reagerede i pausen med en dobbelt udskiftning. Ud med både Evander og Luca Pfeiffer og ind med Jens-Lys Cajuste og Sory Kaba.

Allerede efter et par minutters spil i anden halvleg var FCM tæt på udligning. Cajuste centrede ind midt for mål, hvor Daniel Høeghs resolutte afslutning blev pareret af Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen.

Isaksen så rødt

Kort efter var der dog nye, store problemer for FC Midtjylland, da forårskometen Gustav Isaksen fik sit andet gule kort i kampen. Isaksen fik advarslen for at forsøge at filme sig til et straffespark - det så ud til, at den kendelse var helt i orden.

Dermed rødt kort og FCM nede på 10 mand i jagten på en udligning.

Efter en lille time var det millimeter fra at blive endnu værre, da Lyngbys efter endnu et kontrastød så ud til at score. Christian Grekos afslutning var dog lige nøjagtigt ikke helt inde over stregen - ifølge VAR.

Bundholdet blev ved, og med små 20 minutter tilbage måtte Jesper Hansen redde flot på et skud tæt under mål fra Jens Martin Gammelby.

FC Midtjylland var ikke for alvor tæt på, og i overtiden fik Nicolas Madsen såmænd et kort magen til det, Gustav Isaksen havde fået tidligere, da han som sidste mand bremsede Lyngbys Jens Martin Gammelby.

Kort efter afgjorde hjemmeholdets Magnus Warming endegyldigt kampen med en sikker kontrascoring.

Gigantisk nedtur for FCM - der spiller igen på søndag, hvor AGF gæster MCH Arena.