Vikingerne indtog Bakkehuset

Wiking Strings er i gang med en finaletour - som ingen ved, hvornår ender

Udgivet:02. november 2019, 11.19

Læsetid:1 minut

Wiking Strings er i gang med en finaletour, men tør ikke at spå om, hvornår den ender. Bandet fortalte fredag aften, at man ikke tør holde pause, for man ved ikke, hvornår man så spiller sammen igen. Foto: Steen hebsgaard

Steen Hebsgaard

4 år siden

Ikast Det begyndte i 1962. Det sluttede nogle år senere.

Så dukkede bandet op igen mange år senere. Holdt en ny pause. Og dukkede atter op. Det er som om, Wiking Strings aldrig rigtig er holdt op med at lave 50'er og 60'er musik.

Og fredag kunne man opleve dem - atter engang - til en totalt udsolgt koncert i Bakkehuset, hvor fans, familier, friends og friske ikast-boere mødte op, for at blive mindet om, hvor god og medlevende pop/rockmusikken fra de glade tressere og halvtredsere var.

Og som forsanger Jønne Wendt sagde på et tidspunkt:

- Vi ved ikke, hvornår denne final tour holder. Vi tør i hvert fald ikke holde en pause, hvis der skal gå en snes år igen.

Bandets medlemmer er i dag »omkring« de 70 år - minus bassisten Chris Lysholk, der er yngste og sidst ankomne medlem.

Gennemsnitsalderen på publikum er en velbevaret hemmelighed, men et vue ud over den tætpakkede sal afslørede et passende antal »grå hjelme« og skaldede isser, som tydeliggjorde, at det her var en aften for dem, der var unge, da rock'n roll for alvor indtog Danmark.

Wiking Strings er lokale med tryk på L. Så det blev også en koncertaften, hvor fællesskabet i baren var en bærende del af festen.