Uvildige, gode råd om elbiler

En ny uvildig hjemmeside samler viden om køb, ejerskab og brug af elbil - blandt andet støttet af Region Midtjylland

Udgivet:11. november 2020, 19.43

Læsetid:2 minutter

Hvor kan jeg lade, hvor langt kan en elbil køre, hvordan installerer man en ladeenhed ved boligen..? En ny uvildig hjemmeside, elbilviden.dk, samler information om så meget som muligt om elbiler. Foto: Jette Aaes

IKAST-BRANDE I denne uge er der sat strøm til en ny, uvildig hjemmeside, Elbilviden.dk, med viden om at købe og eje en elbil.

Her kan alle interesserede finde fakta om forskellige typer af elbiler, rækkevidde, registrerings- og ejerafgifter og bruge Danmarks første landsdækkende ladekort med GPS-navigation.

Bag den nye tjeneste står en kreds af offentlige, blandt andre Region Midtjylland, og private partnere, og den er den første af sin slags i Danmark.

Ramt noget vigtigt

For nyligt fremlagde regeringen et udkast til en politisk aftale om at øge målet for antallet af elbiler i 2030 til 700.000 grønne person- og varebiler, og formålet med hjemmesiden er at gøre det nemmere og tryggere at købe elbil.

- Fremtiden er elektrisk, og elbilismen kommer til at eksplodere. Mange danskere skal i de kommende år udskifte fossildrevne biler med elbil. Jeg er stolt over, at alle regioner, relevante statslige myndigheder og elbil- og ladebranchen er fælles om satsningen. Det vidner om, at vi har ramt noget vigtigt, siger Jens Mandrup, formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Samlet opladnings-overblik

Elbilviden.dk indeholder også et dynamisk kort over lademuligheder. Kortet er til enhver tid opdateret med nye og/eller fjernede ladestationer i Danmark.

Det er første gang, alle ladestationer i Danmark vises i et og samme kort, hvor man kan søge konkrete adresselokationer og bruge GPS navigation.

Fremover vil der være et stort behov for information efter 120 år med benzin- og dieselbiler.

Elbilviden.dk har blandt andet en søgefunktion med alle elbiler på det danske marked, hvor man kan se priser og tekniske informationer, der kan hjælpe danskerne i deres valg af elbil.

Råd og indblik

Privatpersoner kan for eksempel blive klogere på afgifter, priser, rækkevidde på elbilmodeller og få gode råd til at installere en ladeenhed ved huset eller boligblokken.

Store og små virksomheder kan få et overblik over muligheder for tilskud, og hvilke krav der gælder for at have elbiler som firmabil. Mens kommuner kan få idéer til en såkaldt ladestrategi, viden om lovrammer, operatører på markedet samt køb og udbud af ladeinfrastruktur, som skal rulles ud i en hel kommune.