Ny flot sejr over russere: HIH-kvinderne er klar til europæisk Final4

3. april 2021, 13.53

Vilde Johansen jubler undervejs i lørdagens kamp. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Med en hjemmesejr på 28-24 over Lada Togliatti bookede HIH billet til finalestævnet i EHF European League Med en hjemmesejr på 28-24 over Lada Togliatti bookede HIH billet til finalestævnet i EHF European League

Sådan! Med en hjemmesejr på 28-25 over russiske Lada Togliatti lørdag eftermiddag er Herning-Ikast Håndbold videre fra kvartfinalerne i EHF European League, og dermed er HIH kvalificeret til den europæiske turnerings Final4.

HIH vandt for en uge siden udekampen i Rusland med 31-29, og det var et opgør, som Ikast-mandskabet godt kunne have vundet større.

Hurtigt stod det dog klart, at der på ingen måde blev tale om en ekspeditionssag i hjemmekampen. Trods nederlaget i den første kamp var russerne kommet til Ikast for at gå videre, og niveauet så ud til at være skærpet i begge ender af banen.

HIH kom hurtigt bagud 1-4 efter en stribe hurtige gennembrud over for et HIH-forsvar, der lige skulle vågne op.

Skarp og tændt Fauske

Angrebsmæssigt havde hjemmeholdet svært ved at finde de rigtige løsninger, og det var kun en skarp og tændt Helene Fauske, der holdt HIH inde i kampen i begyndelsen.

Efterhånden kom der dog flere strenge at spille på, og veteranen Sabine Englert trådte også - igen, igen - i karakter i en vigtig kamp. I første halvleg snuppede hun to russiske straffekast og tvang skytten til at sende et tredje på overliggeren.

Det var dog helt lige - 13-13 - ved pausen i Ikast.

Samme billede fortsatte langt ind i anden halvleg. Lada blev ved med at hænge på, og kampen var i store perioder rodet, nervøs og med mange fejl fra begge sider.

Skogrand stemplede ind

I slutfasen begyndte det dog at lysne for HIH. Anført af Stine Skogrand, som slet ikke fik scoret i første halvleg, trak hjemmeholdet fra og tog modet fra russerne, der jo også skulle indhente HIH’s tomålsforspring fra den første kamp.

Lada Togliatti var aldrig i nærheden af den samlede sejr, og dermed har Herning-Ikast Håndbold altså booket billet til Final4 i EHF European League-turneringen. Spillestedet er endnu ikke fastlagt, men Final4 skal spilles i weekenden 8.-9. maj.

Inden da har HIH dog nok at se til i det hjemlige slutspil, hvor næste kamp venter onsdag aften - det er hjemme i IBF Arena mod DM-favoritterne fra Team Esbjerg.

Topscorer for HIH i lørdagens kamp mod Lada Togliatti blev Helene Fauske med ni mål.