McDonald’s åbner i Ikast i morgen

Den nye burgerrestaurant i sydbyen åbner klokken 10 under iagttagelse af alle myndigheders påbud og restriktioner

25. april 2020, 08.30

Nu går det stærkt, og på torsdag klokken 10 står er alt klar til åbning af den nye McDonald’s-restaurant i sydbyen i Ikast. Foto: Flemming Hansen

IKAST Det er gået stærkt i de seneste uger. Så stærkt, at McDonald’s i morgen formiddag klokken 10 er klar til at tage imod de første kunder i sin nye restaurant på La Cours Vej i Ikast.

Det sker i første omgang alene gennem restaurantens »McDrive«-vinduer, og på grund af corona-nødsituationen er en traditionel åbningsfest også aflyst.

- Vi åbner selvfølgelig efter gældende lovgivning og alle restriktioner for forsamlinger, siger franchisetager Carsten Mikkelsen, der ud over den nye restaurant i Ikast også driver McDonald’s-restauranter i Holstebro, Ringkøbing, Struer og på Silkeborgvej i Herning.

Efter forsinkelser hen over vinteren er der i løbet af de seneste uger for alvor kommet skred i byggeriet af restauranten.

- Vi blev udfordret på leverancer af materialer, der skulle komme fra rundt om i Europa. Men nu er vi klar, og vi glæder os helt vildt, siger Carsten Mikkelsen, der op til åbningen har ansat godt 50 medarbejdere.

- De har gennemgået kurser, dygtiggjort sig og trænet, og står alle og tripper for at komme i gang. Nogle skal leve af jobbet, andre er på deltid eller er timelønnede i fritidsjob. Dem vil vi gerne have i gang i stedet for at sende dem hjem på grund af corona-krisen, og vi har erfaringerne fra alle øvrige McDonald’s-restauranter til at følge alle retningslinjer for at holde åbent. Vi er klar, og derfor vælger vi at åbne, siger Carsten Mikkelsen.

Åbning med restriktioner

Åbningstiden klokken 10 på torsdag bliver også foreløbig den nye restaurants daglige åbningstid.

- Vores normale åbningstid er klokken 7, men for at sikre den bedste opstart vælger vi begrænset åbningstid, indtil verden igen engang bliver normaliseret, siger Carsten Mikkelsen.

Restauranten vil fra åbningsdagen have åbent hver dag frem til klokken 01 om natten. Når corona-restriktionerne forsvinder, vil McDonald’s i Ikast udvide åbningstiden på fredage og lørdage til klokken 03 om natten.

Foreløbig skal kunderne bestille deres varer ved McDrive-vinduet og kan så hente dem inde i restauranten.

- Man kan desværre ikke spise maden i restauranten, før restriktionerne bliver ændret. Men det er driftsbetingelse i øjeblikket, og det indretter vi os efter, siger Carsten Mikkelsen.

Forventninger til Tesla-nabo

Til åbningen vil der også kun mangle enkelte detaljer i den nye restaurant. Blandt andet udestår leverancen af udemøbler, men det får ifølge franchisetageren ikke betydning for den daglige drift i opstarten.

- Folk må alligevel ikke sidde udenfor og spise maden. Så ingen bliver i første omgang fristet til at gøre det, siger Carsten Mikkelsen.

Sammen med en længe ventet åbning glæder han sig over udsigten til, at en ny nabo også snart er klar til premiere i området.

Ved siden af McDonald’s på La Cours Vej er den amerikanske elbilproducent Tesla i fuld gang med at gøre klar til ny Supercharger-station - en ladestation til Tesla-biler.

- Vi glæder os til at få Tesla som nabo, og jeg er sikker på, at de er glade for at åbne ved siden af os. Begge selskaber oplever mange steder i hele verden de synergier, som opstår i sådan et område mellem forskellige aktører, siger Carsten Mikkelsen.

- I det hele taget forventer vi os meget af området i Ikast ud til motorvejen, som vi tror kan udvikle sig i en meget positiv retning.