FGU satte fokus på ordblindhed: Folk er ikke alene med det

I fire år har FGU Midt-Vest arbejdet på at udvikle et undervisningsmiljø, som understøtter ordblinde elever. Tirsdag eftermiddag satte de ekstra fokus på det.

Udgivet:06. juni 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Tirsdag 23. maj blev der sat fokus på undervisningsmiljøer, der tager højde for ordblindhed. Foto: FGU Midt-Vest

Mads P. Magnussen
Journalist

4 måneder siden

UDDANNELSE FGU Midt-Vest i Ikast har været vært for et landsdækkende arrangement for ordblindevejledere og ledere fra andre FGU-institutioner. Her var ansatte fra andre FGU’er indbudt til at få inspiration i forhold til at arbejde med det ordblindevenlige undervisningsmiljø.

FGU Midt-Vest har således i fire år arbejdet på at udvikle et undervisningsmiljø, som understøtter ordblinde elever. I projektet har skolens ordblindevejledere arbejdet sammen med de unge på FGU Midt-Vest om at skabe et undervisningsmateriale, som kan bruges på landets FGU-institutioner i arbejdet med at skabe netværk og lære de ordblinde elever mestringsstrategier. Sammen med eleverne, er de nået frem til konceptet ”Ordblinde-café” – et trygt og hyggeligt netværk og mødested for ordblinde elever på FGU.

De unge, som har deltaget i projektet, udtrykker glæde og begejstring over at have et rum, hvor de kan mødes og tale om stort og småt inden for ordblinde-problematikkerne.

- Vi er meget opmærksomme på at støtte alle unge med ordblindhed på FGU. Mange unge har behov for at opleve, at de ikke er alene med deres ordblindhed. Derfor er det værdifuldt for dem at mødes og lære af hinandens erfaringer, siger SPS-vejleder Lene Bang Christensen i en pressemeddelelse.

Nedbryder fordomme

Flere af de unge med ordblindhed giver udtryk for, at aktiviteterne nedbryder fordomme om problemet, både hos dem selv og andre.

- Vi forsøger at skabe et inkluderende læringsmiljø, hvor alle elever føler sig mødt. Det gælder både elever med og uden ordblindhed. Vores kerneopgave er at sende elever videre i ungdomsuddannelse eller job. Som skole arbejder vi hver dag på at give vores ordblinde elever støtte og lære dem strategier til at tackle deres ordblindhed i alle sammenhænge, både i fritid, uddannelse og job, siger skoleleder Stine Aaen Dürr i pressemeddelelsen.

Projektet er finansieret af Egmont Fonden, der arbejder for, at alle unge kan gennemføre en ungdomsuddannelse, herunder også de ordblinde unge.

Projektet er blandt andet med til at nedbryde fordomme om ordblinhed. Foto: FGU Midt-Vest