Golfklub omdannes til golfmekka

Ikast Tullamore Golf Club har taget første spadestik til et fremtidssikret klubhus

Udgivet:19. december 2018, 10.29

Læsetid:6 minutter

Perspektiv set fra nord. ?Ill.: Arkitec

IKAST De store smil var fremme på Ikast Tullamore Golf Club på Remmevej tirsdag formiddag.

Her tog baneejer Jens Poulsen, formand John Kristensen og bygmester Lasse Jensen fra Tømrerfirmaet LJ Montage sammen med borgmester Ib Lauritsen nemlig første spadestik til et epokegørende udviklingsprojekt på klubbens anlæg.

Den nye markante otte-kantede tilbygning er i to plan og på i alt 320 kvadratmeter og opføres vest for det eksisterende klubhus, og det står klar til sommerferien. Parallelt hermed går man i gang med en total renovering af det eksisterende klubhus, hvor den nuværende restaurant laves om til reception og proshop.

Inspiration i Stockholm

- Da jeg for et år siden købte golfbanen, var det min intention at løfte hele niveauet i klubben, og det har vi puslet med et stykke tid. Jeg fandt inspirationen til arkitekturen i Stockholm, og den har arkitekt Lars Sternberg, Arkitec, i den grad forstået at fange. Den sad i hvert tilfælde lige i skabet i første hug - også med et flot og spændende materialevalg, og så var det jo ellers bare at komme i gang med kommunens forvaltningsfolk og med at få priser hjem fra håndværkerne, siger den entreprenante Ikast-fabrikant.

Den nye bygning får terrasser med mod syd, vest og den nuværende gårdhave mod nordvest, og der bliver en stor pejsehyggestue med servering i stueetagen, og på 1. salen indrettes en 130 kvadratmeter stor festsal - også med pejs og med udsigt til alle fire verdenshjørner blandt andet ind over Ikast.

Restaurantlokalerne skal selvfølgelig først og fremmest bruges af klubbens medlemmer og andre spisende gæster, men der bliver også mulighed for at booke sig ind til selskaber, receptioner og andre arrangementer.

Søger forpagterpar

- Vi søger lige nu en kompetent forpagter eller et forpagterpar, som forstår at udnytte dette unikke potentiale. Dels til selv at få en god forretning, men i lige så høj grad være med til at give medlemmer og greenfeespillerne endnu mere value for money, siger Jens Poulsen. - Og så håber vi, at det nye mekka i Hold Bakker kan blive andet og mere end bare et samlingssted for golfspillere. Tænk hvis løbere, mountainbikere, vandringsfolk og andre naturelskere, der har lyst til at nyde en kop kaffe i den fri natur, ville tage deres udgangspunkt fra golfbanen. Så vil vi i den grad kunne få tingene til at løfte det hele op i en liga for sig, siger den innovativt tænkende Jens Poulsen.

Den gamle gård Over Hold, der har lagt jord og bygninger til Ikast Golfklub, er tæt på at være Ikasts højeste punkt, og når man så kommer yderligere 10 meter op i luften, er der ingen tvivl om, at man vil komme til at opleve en udsigt, der siger spar to.

Glad klubformand

De nye byggeplaner behager også golfklubbens bestyrelse, som har kunnet glæde sig over, at det bortset fra dobbeltmedlemsskaber er lykkedes at fastholde medlemstallet i det første fusionsår.

- Vi har nået det budgetterede tal på knap 1.500 medlemmer, og det er vi meget tilfredse med, og med de nye tiltag, der sker nu, forventer vi rent faktisk, at medlemstallet vil stige, siger formanden for Ikast Tullamore Golf Club, John Kristensen. Udover at der bygges om og renoveres, er der også store planer om forbedring af banen.

- Helt konkret har vi en ansøgning inde ved Skov- og naturstyrelsen om omlægning af fem huller - fortrinsvis på banens for-9, fortæller John Kristensen. Forslaget indeholder blandt andet inddragelse af et lille stykke fredskov, til det nye hul 1, og sådan noget tager erfaringsmæssigt lidt tid.

- Men en god ost tager også sin tid om at modne, og vi glæder os til, at vores i forvejen meget roste bane bliver endnu bedre, siger John Kristensen, der dog håber på, at Ikast- Brande Kommune vil hjælpe med at få Skov- og Naturstyrelsen til at behandle sagen hurtigst muligt.

Compact-facilities

Samtidig med at en håndfuld huller lægges om, sker der også ændringer af klubbens træningsfaciliteter på Remmevej.

- Jeg er stærkt optaget af et 100 meters mantra. Det vil sige, at der maksimalt må være 100 meter fra klubhuset og parkeringspladserne til puttinggreen, indspilsgreen, drivingrange, hul 1 og hul 10, siger Jens Poulsen. Det betyder, at man vil dreje drivingrangen 90 grader, så man ikke længere slår stik imod vestenvinden, men derimod mod nord, hvilket vil sige med udsigt ind over Ikast. Det samme bliver tilfældet med det nye hul 1, der stadig bliver et par 3 hul, men med endnu mere udsigt ind over byen.

Endvidere vil hul 18's green blive synlig fra restauranten, og hul 9 rykkes frem, så man fra det nye klubhus og terrasserne kan se, hvordan spillerne gebærder sig på netop disse to ofte meget afgørende huller.

- Med 100-meters mantraet får vi det hele til at foregå i en nærværende og intim atmosfære - det giver glæde og trivsel, og det er også det, vi praktiserer på DK Company, siger Jens Poulsen.

John Kristensen: - Vi er pavestolte af at sidde i en bestyrelse, der nu kan tilbyde medlemmer faciliteter både inde og ude, som man skal til andre landsdele eller udenlands for at finde mage til.

Formanden har erfaret, at den nye baneejer har holdt de store ord, han lovede i forbindelse med overtagelsen for et års tid siden.

Har ikke et øjeblik fortrudt

- Vi er meget opmærksomme på, at bygge og ombygningsplanerne skal gå mindst muligt ud over medlemmerne og deres golfspil, og derfor vil vi i størst muligt omfang gøre alt for, at det nye er etableret, før det gamle laves om. Og det kommer til at gælde både ude og inde, siger Jens Poulsen, som dog også nævner, at det en gang imellem må gøre bare lidt ondt før det bliver rigtigt godt. - Og rigtig godt, der bliver det forsikrer Jens Poulsen, som ikke et øjeblik har fortrudt, at han er gået ind i byens sportsliv som ejer af nu hele to golfbaner.

Betaler tilbage til byen

- Jeg har bygget min virksomhed DK Company op i Ikast med fantastisk opbakning fra både medarbejdere og lokale samarbejdspartnere, og jeg er glad ved, at jeg med de to anlæg i Ikast og Tulstrup kan være med til at betale lidt tilbage til byen og dens befolkning, for den opbakning, der er blevet givet mig, slutter Jens Poulsen.

Borgmester Ib Lauritsen tager spadestikket til golfmekkaet, mens fra venstre bygmester Lasse Jensen, klubformand John Kristensen og baneejer Jens Poulsen venter på at komme til. Foto: Flemming Hansen
Perspektiv af pejsestue på førstesal. ?Ill.: Arkitec
Perspektiv af gårdhave. ?Ill.: Arkitec