Gode historier fra træindustrien efterlyses

Gode historier fra træindustrien efterlyses

13. februar 2017, 15.26

træindustri Da tekstilindustriens arbejdspladser forsvandt fra Ikast, var træ- og møbelindustrien med til at skaffe nye arbejdspladser til byen.

Det er der ingen, der har beskæftiget sig med før nu.

Hvis ikke oplysningerne samles ind nu, vil træ- og møbelindustrien i Ikast blive glemt.

Ester Bukhave, der både er maskinsnedker og historiker, og Frank Artved fra Ikast Slægts- og lokalhistorisk forening sætter i den kommende tid fokus på, at træ- og møbelindustrien får sin fortjente plads i Ikasts historie.

Gode historier

Forleden var flere end 50 positive deltagere mødt frem til et opstartsmøde.

Forhenværende afdelingsformand mm. i Snedker- og tømrerforbundet og i TIB, Tage Olsen, Ikast, indledte og fortalte levende om træindustriens historie.

Herefter orienterede Ester Bukhave og Frank Artved om projektet.

Der var mødt mange »ildsjæle« op, der gerne delte ud af deres store viden om træ- og møbelindustrien. Flere meldte sig som deltagere i projektet, hvor de vil bidrage med deres kendskab til en virksomhed eller om et bestemt emne.

Der søges fortsat kontakt med flere, der ved noget om træ- og møbelindustrien i 7430 Ikast, blandt andet om de enkelte virksomheder.

Hvornår blev de startet og af hvem, hvor mange var der ansat, hvad producerede man, hvordan var arbejdsforholdene - og ikke mindst »gode historier«.

Det er hermed en invitation til alle, der har været i eller har haft kontakt med træindustrien om at deltage i projektet.

I Facebookgruppen »Træindustrien i Ikast« kan der etableres kontakter, der kan diskuteres og lægges oplysninger op.

Efterhånden som historierne kommer ind, lægges de på Ikast slægts- og lokalhistorisk forenings hjemmeside.