Fester, foredrag og fællessang for babyer

De kommende måneder byder på mange aktiviteter i de lokale kirker.

Udgivet:12. januar 2023, 10.37

Læsetid:2 minutter

I de kommende uger mødes nye hold til babysalmesang i Bording, Ikast og Fonnesbæk. Foto: Folkekirken.dk

TILBUD De lokale kirkers 2023-kalendere byder på mange forskellige tilbud de kommende uger og måneder. Her er der noget for alle aldre og interesser.

Isenvad Kirke lancerer en litteraturkreds, hvor man hen over foråret læser fire bøger, som man mødes og drøfter sammen med de andre læsere i litteraturkredsen. Litteraturkredsen mødtes første gang 9. januar, men der er stadig mulighed for at slutte sig til kredsen og læse med.

Forfatter holder foredrag

Litteraturkredsen i Isenvad skal blandt andet læse romanen ”Lenins Bodyguard” af Leif Davidsen. Han besøger Ikast Kirkecenter 17. januar, hvor han fortæller om religionens renæssance i Rusland. Foredraget arrangeres af KFUM og KFUK, Ikast Kirke, Fonnesbæk Kirke og Isenvad Kirke i samarbejde med Ikast Bibliotek.

Højskoleformiddagene i Kirkecentret fortsætter også hen over vinteren. I den kommende sæson er der fokus på fred og forsoning, og man kan opleve foredrag med professor Peter Lodberg, provst Poul Erik Knudsen og fængselspræst Anne Marie Ross.

De frivillige fejres

Fonnesbæk Kirke holder fest for alle de frivillige, der på forskellige måder får kirken til at fungere til hverdag og højtider. Festen foregår fredag 13. januar i menighedssalen, hvor der blandt andet er festmiddag og musikandagt.

Efter et par års ufrivillig pause vender Faurholt Kirkes vinterfest tilbage i Sognehuset 20. januar, hvor troubadour Flemming Baade spiller sange fra Kim Larsens repertoire.

Faurholt Kirke har også lagt et par stillegudstjenester i kalenderen de kommende måneder. Torsdag 12. januar og torsdag 9. marts kan man opleve en anderledes gudstjeneste i kirken, hvor der er fokus på stilhed og refleksion.

Babysalmesang i kirkehuset

De kommende måneder er det kun håndværkerne, der har adgang til Bording Kirke. Den skal nemlig kalkes, så gudstjenester og kirkelige handlinger rykket til Christianshede Kirke. Men der er enkelte arrangementer som baby- og børnesalmesang, der holdes i kirkehuset overfor kirken – blandt andet et nyt hold med babysalmesang, som går i gang tirsdag 17. januar.

Der er også sæsonstart for et nyt hold med babysalmesang i Ikast Kirke torsdag 12. januar og i Fonnesbæk Kirke tirsdag 24. januar. På kirkernes hjemmesider kan man læse, hvordan man tilmelder sig.