Chok i Odense: Herning-Ikast knuste mestrene i første DM-semifinale

Effektive HIH overraskede og vandt 31-24 ude over Odenses guldfavoritter

Udgivet:10. maj 2022, 22.17

Læsetid:2 minutter

Sonja Frey (forrest) og Herning-Ikast overraskede stort i den første DM-semifinale mod Mia Rej og guldfavoritterne fra Odense. Foto: Jørn Deleuran

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD DM-finalen er kommet meget tættere på for Herning-Ikast Håndbold.

Tirsdag aften leverede HIH-kvinderne en overraskelse af de helt store i årets første DM-semifinale mod guldfavoritterne fra Odense Håndbold.

Foran 2212 tilskuere i Sydbank Arena i Odense blev det til en overbevisende storsejr på 31-24 - efter midtjysk pauseføring på 16-14.

Og HIH-indsatsen var intet mindre end fremragende.

Kampen igennem var Kasper Christensens tropper knivskarpe, aggressive og koncentrerede. I defensiven var man velforberedt på Odenses mange offensive esser, der gang på gang blev afvist af kloge placeringsevner, stor disciplin og stærk fysik hos gæsterne.

I modsatte ende var der også kynisme og målrettet fokus hos Herning-Ikast. Venstrefløjen Emma Friis nettede fem gange i første halvleg, men det var kollektivet, der spillede sig frem til chancerne og sikrede hovedparten af scoringerne i Odense.

Midt i anden halvleg var HIH’erne foran med seks mål - en føring, der blev udbygget til blandt andet 28-20. I den fase havde værternes modløse stjerner intet modsvar over for gæsterne, der lavede ganske få fejl og opretholdt en imponerende scoringseffekt - eksempelvis fra storskytten Ingvild Bakkerud.

Og Herning-Ikast-spillerne udstrålede masser af selvtillid. Som da en velspillende Line Mai Hougaard med et elegant »vip« løftede kuglen gennem feltet, hvor Simone Petersen hamrede endnu et søm Odense-kisten.

Effektiv var også HIH-keeper Sabine Englert, der kom i midtjydernes ramme fra anden halvlegs begyndelse. Her afløste hun kollegaen Jessica Ryde, som i hele første halvleg blot blev noteret for to parader - og en redningsprocent på 12,5.

40-årige Englert blev noteret for 12 redninger, og den tyske veteran indtog dermed en hovedrolle i HIH-kollektivet, der havde foden på speederen i hele matchen - og aldrig gav hverken tid, plads eller luft til de fynske DM-favoritter.

HIH-topscorer i Odense blev Emma Friis med otte træffere.

Onsdag i næste uge, 18. maj, spilles den anden semifinale i IBF Arena i Ikast. Her kan HIH spille sig i DM-finalerne med ét enkelt point.