Læserbrev: Finansgiganter bør kende deres rødder og lokale ansvar

Udgivet:27. august 2021, 10.25

Læsetid:2 minutter

Bo Jensen, Regionsrådskandidat for Det Konservative Folkepart. Foto: Henrik Ole Jensen

LÆSERBREV Som repræsentant for erhvervslivet i Midt- og Vestjylland kan man ikke undlade at blive bekymret over den fortsatte centralistiske udvikling i den finansielle sektor.

Først har vi set, hvordan de to største banker har centraliseret deres tilstedeværelse på erhvervsområdet og flyttet ledelse og kompetence til Aarhus, således at man dårligt nok kender erhvervsrådgivere med beslutningskompetence på det lokale niveau - også når vi taler store købstæder som Herning, Silkeborg og Holstebro.

Man oplever det næsten som om, at den gamle DR-radioudsendelse »Spørg Aarhus« er blevet genoptaget. Og det er altså svært at forene sig med her i den vestlige del af regionen, hvor vi skal være glade ved, at selvstændighedstrangen har været så stor og fortsat gerne skal være det.

Seneste kedelige og tankevækkende udvikling er det, man ser på realkreditområdet.

Vest- og Sydjyllands tidligere flagskib med hovedsæde i Ringkøbing blev fusioneret ind til først Jyllands Kreditforening og senere Nykredit med stor erhvervsmæssig kompetence og lokal tilstedeværelse i både Viborg, Ringkøbing og Herning. Sågar med et direktionsmedlem siddende i Ringkøbing. Betjeningen af større erhvervskunder er nu flyttet helt til Aalborg, og det er altså ikke befordrende, hvis man skal bevare dynamikken i samarbejdet med det Midt- og Vestjyske erhvervsliv.

For Nykredits øverste ledelse betegnes Jylland som et stort hele, og dette er ikke sundt, hvis vi fortsat skal have tingene til at ske på trods - her på vores midtjyske længdegrader.

Der er væsentlig færre udbydere på realkreditmarkedet end ved traditionelle pengeinstitutter, hvorfor det er svært med lokalt forankrede alternativer. Derfor skal de også vide, at den der har evnen også har pligten til, at erhvervslivet her på egnen skal føle sig nært, lokalt og kompetent serviceret.