Nyt trofæ i Engesvang Hallen

Gamle pokaler kørt over af en damptromle og samlet i ni kasser

18. december 2019, 11.05

Ikast-kunstneren Jens Christian Jensen har brugt en vej tromle til at gøre gamle pokaler til kunstværker. ?Foto. Privat

ENGESVANG Kunstværket "Trofæet" blev afsløret i Engesvang Hallen under overværelse af 30-40 gæster. Værket er udført af den lokale Ikast-kunster Jens Christian Jensen.

Kunstværket har fået en prominent plads i det ny ombyggede cafeteria i Engesvang Hallen. Det består af cirka 50 pokaler, som er blevet kørt over af en vejtromle, og samlet på en kreativ måde i ni kasser med spejle.

Ideen til at udføre kunstværket er opstået i forbindelse med en større renovering af hallens mødelokaler, omklædningsrum og cafeteria. Flere hundrede pokaler var hobet op på hylder i det gamle klublokale og i flyttekasser gemt væk i et depot. Men i stedet for at smide pokalerne ud forslog hallens udsmykningsudvalg, at den lokale kunstner Jens Chr. Jensen måske kunne skabe et kreativt kunstværk ud af pokalerne. Resultatet blev "Trofæet", som nu hænger i cafeteriet.

I sin tale om processen fortalte Jens Chr. Jensen, at det var vigtigt for ham, at man kunne genkende pokalernes originalitet samtidig med, at det skulle udgøre et æstetisk hele. Navneplaketterne er samlet på en måde, så hvis man er gammel sportsudøver fra Engesvang, vil man måske kunne genkende den pokal, man har været med til at vinde.

Formanden for Engesvang Hallens bestyrelse Martin Krabbe Sillasen relaterede i sin tale "Trofæet" til det større visionsarbejde "Engesvang Vision 2020", hvis pejlemærke er at skabe levende mødesteder i byen, som ramme omkring fælleskabende aktiviteter.

Udover kunstværket "Trofæet" blev der også indviet et stort dronefoto af Bøllingsø i solopgang og efterårsfarver, samt en fotoudstilling af historiske bygninger langs Gammel Kongevej kurateret af Engesvang Lokalhistoriske arkiv.

Jens Christian Jensen ved ferniseringen af det nye værk Trofæ i Engesvang Hallen.? Foto Privat
Flere af byens borgere var mødt frem til ferniseringen i Engesvang hallen. Foto: privat