Rasmus Norup bliver ny erhvervsdirektør

I sidste uge præsenterede Erhvervsrådet Rasmus Norup som ny erhvervsdirektør på general-forsamlingen

31. maj 2021, 11.22

Rasmus Norup. Foto: PR-foto

ERHVERV Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande har ansat en ny erhvervsdirektør, som overtager posten efter Kenneth Mikkelsen, som i marts indtrådte i Folketinget. Efter en grundig ansættelsesproces har Erhvervsrådets bestyrelse ansat byrådsmedlem og viceborgmester i Herning Kommune Rasmus Norup, som ny mand i spidsen for det lokale erhvervsråd, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Med Rasmus Norup i spidsen kan vi styrke det, som Erhvervsrådet er sat i verden for. Nemlig at varetage virksomhedernes interesser. Med hans politiske tæft og store netværk blandt beslutningstagere, kan han bringe de største barrierer for virksomhedernes vækst og udvikling frem i lyset, men også gøre opmærksom på potentialer og muligheder, som kræver det nødvendige mod og forandringsvilje, siger Lars Breinholdt, formand for Erhvervsrådet Herning & IkastBrande.

Rasmus Norup kommer fra en stilling hos Det Konservative Folkeparti på Christiansborg, hvor han har arbejdet som konsulent. Han er uddannet HD i Regnskab og Økonomistyring, og har i flere år arbejdet som revisor med særligt fokus på små- og mellemstore virksomheder. Den nye erhvervsdirektør tiltræder stillingen den 23. juni.

- Vi har fået en ambitiøs, dynamisk og fremtidsorienteret erhvervsdirektør, og det passer godt til den måde vi ser Erhvervsrådet. Med Rasmus Norup får vi en leder som både kan sikre erhvervsrådet som en stærk interesseorganisation for lokale virksomheder, men som også har blik for det omkringliggende samfund, og som kan sikre, at Erhvervsrådet fortsat er garant for udvikling, inspiration og konkret vejledning for virksomheder og iværksættere, siger Lars Breinholdt.

En unik rolle i lokalområdet

Den nye erhvervsdirektør er ikke i tvivl om, at han er havnet på den rette hylde.

- Jeg mener, at Erhvervsrådet både nu og historisk har været en fuldstændig afgørende aktør i områdets udvikling. Den helt unikke rolle har Erhvervsrådet, fordi der er en enorm opbakning fra de lokale virksomheder, de to kommuner og en lang række samarbejdspartnere. Og så har Erhvervsrådet dygtige og engagerede medarbejdere, som knokler for at understøtte udvikling og vækst i vores område. Jeg glæder mig til at lære medlemsvirksomheder, medarbejdere og organisationen endnu bedre at kende, og til i stærke samarbejder at sikre, at Erhvervsrådet fortsat er kilde til at levere viden, inspiration og brugbar hjælp og vejledning til områdets virksomheder, siger Rasmus Norup

Farvel til byrådet

Med det nye job som direktør for Erhvervsrådet forlader Rasmus Norup den politiske scene. Derfor skal Herning Byråd på sit næste møde den 22. juni behandle hans anmodning om at udtræde af byrådet. Ved valget i 2017 fik Rasmus Norup posterne som 2. viceborgmester og næstformand i Økonomi- og

Erhvervsudvalget. Undervejs i perioden blev han udpeget som formand for den politiske følgegruppe for bæredygtighed, og har blandt andet stået bag dannelsen af Herning Kommunes nye bæredygtighedscenter, Bæredygtig Herning, hvor han i dag er næstformand i bestyrelsen.

- Erhvervsrådet er en stærk interesseorganisation for lokale virksomheder, og jeg skal bruge al min energi på at skabe gode betingelser for vækst og udvikling i vores område. Det har været en fornøjelse at være med i byrådet, men jeg kan mærke, at jeg kan arbejde med den største vægt og betydning for det jeg virkelig

brænder for hos Erhvervsrådet, nemlig områdets og virksomhedernes udvikling, siger Rasmus Norup.