Ikast-firma solgt til Silkeborg-vognmand

Vognmands-firmaet Jens Konrad A/S overtager Marius Christensen & Sønner A/S i Ikast

9. april 2020, 12.00

Corona eller ej - en virksomhedshandel skal afsluttes med et håndtryk. Af sundhedsmæssige hensyn blev det dog med arbejdshandskerne på. Her er det tredje generation hos Jens Konrad A/S, Jens Christian Beck, til venstre og Bo Marius Christensen fra Ikast til højre. Foto: PR-Foto

IKAST-SILKEBORG To solide familievirksomheder er blevet til én her i starten af april.

Silkeborg-vognmand Jens Konrad A/S, der er ejet af tredje generation i firmaet, Jens Christian Beck, har købt Marius Christensen & Sønner A/S i Ikast.

Dermed kommer cirka 25 ansatte med ind under Silkeborg-virksomheden, der efter opkøbet nu har omkring 60 biler i vognparken. To sandgrave er også med i købet.

- Marius Christensen og Sønner fortsætter som selvstændigt selskab, og det er alle medarbejdere, der følger med over til det nye ejerskab, siger direktør hos Jens Konrad A/S, Jesper Nørskov.

Han bliver direktør i begge vognmandsforretninger, der samlet nærmer sig 70 ansatte.

Sælger på grund af sygdom

Bag købet ligger der både en trist og en positiv historie.

Ejer af Ikast-firmaet, Bo Marius Christensen, har over de seneste år været igennem tre kræftforløb, og derfor har han ønsket af afhænde vognmandsforretningen.

- Bo er heldigvis rask i dag, men risikoen for tilbagefald gør, at han nu vælger at handle rettidigt, og vi ser det i begge virksomheder som meget positivt, at hans vognmandsforretning med 25 ansatte nu kører videre - og så i et firma, der ligner hans eget, siger Jesper Nørskov.

Begge selskaber er solide familievirksomheder ejet af tredje generation. Marius Christensen er grundlagt i 1923, og Jens Konrad er grundlagt i 1932.

- For både køber og sælger har et afgørende element i handlen været en udpræget overensstemmelse i de to virksomhedskulturer. Samtidig er vi to vognmandsforretninger, der komplementerer hinanden godt, konstaterer Jesper Nørskov.

Gang i lastvognene

Hos Silkeborg-vognmanden på Granhøjvej er der trods coronakrisen stadig gang i lastbilerne.

- Vi har ikke været ude for afskedigelser endnu, og på det lokale område er vi godt med i forhold til årstiden. Vi har imidlertid også udenlandske kunder, og her kan vi godt mærke, at aktiviteten begynder at falde. På nogle af vores områder mærker vi vel en nedgang på 5-10 procent.

- Vi kører meget til industrien med sand og mørtel, og det er et område, hvor det går lidt nedad bakke, men vi kører også foder til landmændene, og køer og grise skal jo fortsat have noget at spise. Samtidig er vi i det spæde forår, og det er normalt efter påske, at vi for alvor får travlt, konstaterer Jesper Nørskov.