IBUR bryder ud af corona-dvale: Vil arrangere bilbanko i flere byer

Ikast-Brande Ungdomsråd (IBUR) vil sætte gang i coronavenlige arrangementer. Det første i rækken bliver bilbanko i Ikast

9. februar 2021, 13.52

Det er Mc Donalds på La Cours Vej i Ikasts parkeringsplads, der skal danne rammen om bilbanko. Andreas Würtz Knudsen fra IBUR og Anders Frandsen, der er restaurantchef på Mc Donalds, glæder sig til at tage imod gæster til bilbanko. Foto: Privatfoto

IKAST-BRANDE Aktivitetsniveauet i Ikast-Brande Ungdomsråd (IBUR) har ligget lavt ganske længe.

Men det skal være slut nu.

- Vi er sat i verden for at skabe indhold og aktiviteter, og det får vi sådan set en ret stor pose penge af Ikast-Brande Kommune til. Derfor begynder vi nu at se muligheder i stedet for begrænsninger, lyder den optimistiske melding fra Andreas Würtz Knudsen, som er SSP- og ungekoordinator i Ikast-Brande Kommune.

Vinterferien i uge syv bliver startskuddet til en række nye arrangementer. Det første bliver bilbanko i Ikast fredag 19. februar.

- Vi holder bilbanko på McDonald’s i Ikasts’ parkeringsplads. Her er plads til cirka 50 biler, og hvis der er fire personer i hver bil, kan vi få mange mennesker med på en coronavenlig måde, siger Andreas Würtz Knudsen.

Samarbejde med lokale

Ved arrangementet skal familierne blive i bilen, mens der over et lydanlæg bliver råbt numre op.

Ifølge arrangørerne bliver alle coronaregler overholdt, og politiet godkender arrangementet.

- Man kan selvfølgelig være helt tryg ved at deltage, og vores medlemmer af IBUR og klubmedarbejdere vil sørge for, at alt bliver afviklet forsvarligt, understreger Andreas Würtz Knudsen.

Arrangementet er lavet i samarbejde med en masse erhvervsdrivende i Ikast.

- Der er flere sponsorer, der donerer flotte præmier og ting til goodiebags. Ungdomsskolen sætter et lydanlæg op, så det er et godt samarbejde mellem lokale kræfter, siger ungekoordinatoren.

Hvis arrangementet bliver en succes vil IBUR udbrede konceptet til Brande.

- Vi håber på, at det bliver det første arrangement af mange. Når vi har holdt bilbanko i Ikast evaluerer vi, og så rykker vi videre til McDonald’s i Brande, som vi allerede har en aftale med, siger Andreas Würtz Knudsen.