Hampen Sø er klar igen

Hampen Sø er igen klar til en badetur

Udgivet:29. august 2019, 13.19

Læsetid:1 minut

Hampen Ikast-Brande Kommune har konstateret, at vandet i Hampen Sø igen er klart og fint. Tidligere på ugen blev der konstateret alger, og det blev frarådet at bade. Nu kan der igen bades i søen.

Der er dog ingen sikkerhed for, at der ikke kan komme alger igen. Så følg derfor altid de generelle forholdsregler om alger, skriver kommunen på sin hjemmeside.

De generelle forholdsregler ved algeopblomstring er:

Se efter, om der er opstillet skilte, som fraråder badning.

Lad være med at bade, hvis du ikke kan se dine fødder, når du står i vand til knæene.

Lad ikke børn eller dyr lege i vand med kraftige skumdannelser eller algeopblomstringer - heller ikke selv om vandet er mere klart længere ude.

Alger er planter, der svæver frit i vandet. På en varm sommerdag kan de blomstre op i en sådan grad, at det for eksempel kan se ud, som om vandet er malet med grøn maling. Andre alger kan ved opblomstring klumpe sammen i tykke lag på overfladen, mens nogle danner skum, når de bliver skyllet op på stranden.

De fleste alger er dog helt uskadelige. Selv de få giftige arter er som regel harmløse, da giftstofferne fortyndes i vandet. Men under store opblomstringer kan de udskille så meget gift, at en badetur kan give hovedpine, hudirritationer, feber, kvalme og diarré. Det frarådes derfor at bade i misfarvet eller uklart vand.

Hvis der sker algeopblomstring følger kommunen udviklingen og udsender om nødvendigt advarsel mod badning.