Slut med kviktest: Testcentret i Sportscenter Ikast lukker

Region Midtjylland lukker nu en række testcentre allerede med virkning fra mandag 30. august

27. august 2021, 11.57

Falck har de seneste mange måneder drevet kviktestcentret i Sportscenter Ikast. Søndag er sidste åbningsdag. Foto: Tom Laursen

IKAST Testcentret i Sportscenter Ikast lukker

Færre ønsker test for covid-19. Derfor lukker 17 kvikteststeder og kapaciteten til PCR-test nedjusteres. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hen over sommeren er køen til test for covid-19 skrumpet i takt med at flere borgere er vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at skrue ned for testkapaciteten.

I Region Midtjylland lukker foreløbig 17 kvikteststeder, og en række af de fortsatte teststeder vil gå over til ikke at have åbent hver dag.

Testcentret i Sportscenter Ikast lukker helt ned fra mandag 30. august - sidste åbningsdag er søndag.

Fortsat test i alle kommuner

Samtlige kommuner i Region Midtjylland vil fortsat have mindst et kvikteststed. Region Midtjylland skal også skrue ned for kapaciteten til PCR-test. Fremover skal regionen være klar til at PCR-teste 21.000 borgere hver dag. Det er 16.500 færre end nu.

Der vil fortsat som minimum været et PCR-teststed i hver kommune, og der vil blive skruet op for kapaciteten, hvis behovet for test igen skulle stiger.

Udover de faste teststeder er regionen fortsat klar til at rulle ud med PCR-test i områder med smitteudbrud.