Slut med penselstrøg i Farvehuset i Ikast

Susanne og Lorentz Gadeberg vil senest til nytår låse døren til deres succesfude specialbutik Farvehuset på Kirkegade

Udgivet:21. juli 2022, 18.00

Læsetid:3 minutter

Susanne og Lorents fra Farve­huset i Ikast lukker butikken ved årsskiftet

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST De har sat farver og fantasi på mange lokale hjem, men senest til nytår er det slut.

Ægteparret Susanne og Lorentz Gadeberg fra Farvehuset på Kirkegade i Ikast har taget en tung, men velovervejet beslutning om, at de lukker og slukker den butik, de med succes har bygget op gennem de sidste ti år.

- Det har ikke været en nem beslutning, men det er det eneste rigtige, siger Lorentz Gadeberg.

Han er uddannet farvehandler med liv og sjæl. Han er så meget farvehandler, at han ikke er villig til at gå på kompromis med hverken kvalitet eller pris.

Og derfor har han sammen med sin hustru været nødt til at træffe den tunge beslutning.

Og det på trods af, at de har en velfungerende forretning, der er vokset og ekspanderet i alle årene, den har eksisteret.

- Det handler ikke om økonomi eller corona-udfordringer, understreger parret, der inderst inde er er kede af deres beslutning, men omvendt helt afklaret med, at de ser ind i en virkelighed, de ikke havde forestillet sig at komme til at stå i. De ser ikke andre muligheder end at lukke mens legen er god. De vil hellere træffe beslutning selvstændig mens de kan, end blive tvunget ud det, en gang i nær fremtid

- Små specialforretninger er under pres fra de store kæder, der alene på grund af deres volumen får andre indkøbsmuligheder hos leverandører end de små specialbutikker med faglig uddannet personale. Der er kommet en række udfordringer, der stritter imod vores forestillinger om at drive specialforretning, siger Lorentz Gadeberg.

- Jeg er uddannet farvehandler og kunne godt tage billigere varer ind på hylderne, som supplement til at få enderne til at nå sammen. Men det vil jeg ikke. Jeg ved, hvad der er kvalitet, og det er det, og kun det, jeg vil sælge, siger han med en så kraftig tonation, at man kun kan have respekt for en mand, der er så engageret i sit eget fagområde.

- Vi har en god forretning, der kun er vokset siden vi åbnede i 2012. Det er gået præcis som vi havde planlagt. Vi har aldrig haft problemer med at investere vores tid i at være selvstændige. Og ja det er ikke et 8-16 job, men det har været vores valg, som vi har trivedes med, siger Lorentz er heller ikke lægger skjul på, at beslutningen om lukke, alene skyldes ydre omstændigheder.

- Vi har fået opbygget en kreds af gode og trofaste kunder, som bliver ved med at komme. Vi er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at savne dem. Vi har fået en god dialog med dem, og synes vi på mange måder, at vi er kommet til at kende dem. Det har været med til at give os en god hverdag, hvor vi har elsket at gå på arbejde, siger Susanne Gadeberg.

De to indehavere er de eneste ansatte i butikken. De holder i øjeblikket sommerferie, men når de vender tilbage om en god uges tid, så starter de et nyt kapitel i deres liv. De går i gang med at afvikle deres fælles forretning og ser det til trods optimistisk på fremtiden, som går i nye retninger.

Læs også
<span>IBF støber fortsat:</span> Tjener igen over en kvart milliard kroner <span>IBF støber fortsat:</span> Tjener igen over en kvart milliard kroner
Læs også:
IBF støber fortsat: Tjener igen over en kvart milliard kroner