Nye indehavere af Danbolig: Lokalt makkerpar sælger drømme i Ikast

Shannie Elena Zülau og Michael Martin Andersen står nu i spidsen for Danbolig Ikast. Kærligheden og kendskabet til lokalområdet skal sikre en tryg og tillidsfuld behandling ved både køb og salg

Udgivet:13. oktober 2022, 14.45

Læsetid:3 minutter

Shannie Elena Zülau og Michael Martin Andersen er begge opvokset i Ikast, og det store kendskab til byen, bruger de i dagligdagen. Foto: Linna Grøn

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| mkc@herningfolkeblad.dk

4 måneder siden

EJERSKIFTE Han kommer susende ind fra en aftale og puster ud. Punktlighed er afgørende hos Danbolig Ikast. Heldigvis fik Michael Martin Andersen et hus til salg, understreger han med et smil.

Og det er jo netop bolighandel, hverdagen handler om for de to nye indehavere af Danbolig Ikast, Michael Martin Andersen og Shannie Elena Zülau, som har overtaget forretningen fra Claus T. Larsen.

- Men det at være ejendomsmægler er jo meget mere end blot at sælge et hus. Mere end at sælge mursten, siger Michael Martin Andersen og viser indenfor i et af firmaets konferencelokaler, som ligger bagerst i butikken i Strøgcentret.

En særlig indsigt

Som ejendomsmæglere møder makkerparret mennesker i forskellige aldre og - vigtigst - i helt forskellige livssituationer.

Shannie Elena Zülau og Michael Martin Andersen skal skabe fundamentet for kærlighed, tryghed og uforglemmelige minder blandt hundredvis af familier.

Det er nemlig drømme, Danbolig Ikast sælger - forklædt som boliger.

Samtidig skal enkefruen i sorg eller den efterladte mand hjælpes trygt videre til næste kapitel i livet.

- Det er jo noget af det særlige ved at være ejendomsmægler. Vi skal kunne sætte en finger i jorden og fornemme, hvem vi møder, og hvor vi møder dem. Ud fra empati og kommunikation opnår man det bedste forløb, siger Michael Martin Andersen.

De to indehavere har desuden et indgående kendskab til byen.

- Vi er begge opvokset i Ikast, og vi har dermed et særligt lokalkendskab. Vi kender byen og området ud og ind, vi har vores netværk her, og vi følger med i alt, hvad der foregår. Det er en styrke, som vores kunder vil kunne mærke, siger Shannie Elena Zülau.

Hun er uddannet ejendomsmægler og har tidligere arbejdet ved EDC Mæglerne i Højbjerg samt ved Danbolig i Hammel.

Michael Martin Andersen er oprindeligt uddannet tømrer, men som søn af en ejendomsmægler har en karriere på boligmarkedet altid ligget og luret. Til januar får han sin ejendomsmæglertitel.

- Det giver mig en anden indsigt ude i boligerne, når jeg har min tømrermæssige baggrund, siger Michael Martin Andersen, hvis far i øvrigt er Ikast-mægleren Benny Andersen.

Tryghed i usikre tider

Lokalerne i Strøgcentret er nyistandsatte. På væggene hænger billeder af Bølling Sø og Skejhøj Plantage. Flere af Ikast-Brandes naturperler minder om, hvad området også kan.

Efter et par vilde år på boligmarkedet under coronapandemien har markedet taget et dyk som følge af krigen i Ukraine og følgevirkningerne fra konflikten østpå.

Det får indehaverne til at nævne et par af forretningens nøgleord.

- Tillid og tryghed, lyder det fra Michael Martin Andersen, som straks bliver suppleret af kollegaen:

- Vi taler med kunderne om, at vi sagtens kan forstå den nervøsitet, som selvfølgelig kommer med krisen og usikkerheder på boligmarkedet.

- Her er det vigtigt for os at italesætte nogle muligheder, for ja: Vi er i en krise, men vi skal fokusere på mulighederne og være løsningsorienterede, for selvfølgelig er mulighederne fortsat mange. Kunderne skal føle sig trygge i enhver situation, understreger Shannie Elena Zülau.