Hobby endte som levebrød

19. september 2018, 08.55

I den nyindrettede butik på Storegade i Brande forhandler Bent Jensen blandt andet sikkerheds udstyr til last- og varebiler.

BRANDE Det, der tilbage i starten af 90´erne begyndte som en hobby hjemme i privaten, har i dag udviklet sig til en af Brandes markante butikker.

En interesse for walkie talkie tilbage i ungdomsårene udviklede sig, og da mobiltelefonerne skød op, fik Bent Jensen - som hurtigt i folkemunde blev døbt TeleBent - et fritidsjob som sælger af telefoni for Sonofon.

- På det tidspunkt arbejdede jeg hos MES, hvor jeg havde fået en uddannelse som højspændingsmontør. Det var tanken, at det, der skulle være min hobby, blev til et fritidsjob, udviklingen gik stærkt, fortæller Bent Jensen, der husker, at mobiltelefoner i bilerne dengang kostede mellem 30.000 og 50.000 kroner.

Men i årene 95 - 96 begyndte man at sælge telefoner til 1 krone stykket, og så gik det stærkt.

- Det var medvirkende til, at vi i 1997 tog springet og åbnede butik i Kirkegade i Brande.

- Siden flyttede vi på torvet i Brande for at få mere plads, og da det også blev for trangt, flyttede vi til vores nuværende adresse på Storegade 31.

Her har butikken i 2018 udvidet butiksarealet med 220 kvadratmeter.

Ikke så meget for at udvide sortimentet, men mere for at kunne vise det frem for kunderne. I den forbindelse valgte man at vende facaden mod hovedgaden for at skabe mere liv der.

90 procent erhverv

Selv om butiksarealet er udvidet betragteligt, er det stadigvæk erhvervslivet der er den store kunde.

- 90 procent af vores omsætning stammer fra erhvervskunder. Vi leverer IT og tele udstyr til firmaer over hele landet.

- Vi monterer også udstyr i last- og varebiler, så som telefoni, walkie talkie og andre former for elektronik, blandt andet kaffemaskiner og microbølgeovne. Det er meget efterspurgt med tracking og kameraer i bilerne, så man kan bevise eventuelle episoder eller kontrollere hvor bilerne befinder sig. Vi tilbyder at klare monteringen hos kunden, eller det værksted hvor bilen er til service . Alternativt kan vi klare de mindre varebiler på vores eget værksted.

Nogle andre nicher, er Videoovervågning både til private og erhverv og lukkede radioanlæg, som blandt andet bruges til store transporter og virksomheder, der har behov for hurtig forbindelse uden at skulle ringe op først.

På alle gadehjørner

- Mobiltelefoner har gennem mange år været en vare, der kunne købes på alle gadehjørner, men vi oplever at mange gerne vil være sikre på, at det hele fungerer, som de ønsker det, og derfor handler de hos os.

Gennem de mange år, TeleBent efterhånden har været i markedet, har det hele tiden udviklet sig.

- Nu er vi gennem perioden med håndholdte telefoner i bilen og er i den næste fase, hvor det gælder sporing af bilen.

- Sådan udvikler det sig hele tiden, og vi følger med, fortæller Bent Jensen, der også har oplevet små bump på vejen, blandt andet da teleselskaberne opsagde alle aftaler, for at koncentrere telefonien i deres egen butikker.

- Det fik os til at danne firmaet MobileValue sammen med nogle kollegaer i branchen. Der er syv ansatte, som sørger for kundeservice og drift af telefoni til kunderne. I MobileValue har vi blandt andet Teleselskabet GreenTel, som for nylig i forbrugermagasinet Tænk er blevet kåret Bedst i test

- Vi arbejder også med simkort til vandingsanlæg, jagtkameraer og alarmer og meget andet udstyr. Alt sammen noget vi også forhandler i vores butik i Brande.

- Hvis vi taler om firmaer, der har behov for omstillingsanlæg, arbejder vi sammen med IPnordic i Gråsten.

Her leverer firmaet telefonerne og klarer opsætningen af omstillingen, efter kundens ønsker.

Tre elever

Fra og med den 1. oktober har Telekæden i Brande tre elever.

- At vi har hele tre elever skyldes flere ting. For det første er det svært at skaffe uddannet medarbejdere, og for det andet har vi som firma en forpligtelse til at uddanne unge mennesker, slutter Bent Jensen eller rettere TeleBent, som alle kalder ham i Brande.

Bent Jensen i midten sammen med to af butikkens tre lærlinge, Cecilie Routh og Marcus Sørensen.