Tillægsbevilling: Nyt depot bliver ikke som ventet

Byråd giver tillægsbevilling, og der spares på projektet for at få nyt depot til hjælpemidler

Udgivet:09. januar 2023, 07.00

Læsetid:1 minut

Det nuværende hjælpe­middel­depot på Grøddevej er nedslidt. Nu skal det så afløses af et nyt på Thrigesvej. Her bliver produktet dog en del dyrere end det, der i første omgang var afsat i budgettet. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

HJÆLPEMIDLER Man havde håbet på at kunne få et nyt hjælpemiddeldepot i kommunen for seks millioner kroner.

Så meget var der sat af i budgettet til formålet, men det viste sig, at det langt fra kom til at slå til.

I forbindelse med licitationen over et nyt depot på Thrigesvej i Ikast, fik man sig en ubehagelig overraskelse, da brevene med tilbud blev sprættet op.

Det kunne nemlig konstateres, at billigste tilbud langt oversteg det beløb, der var afsat i budgettet. Faktisk var der tale om en overskridelse på 1,7 millioner kroner.

Tre kategorier

Siden da har man i administrationen arbejdet hårdt på at skære voldsomt ned på ambitionsniveauet i det nye depot, men det var ikke helt tilstrækkeligt for at nå i mål.

Byrådet har behandlet sagen, og der er enighed om, at man skal have etableret depotet, men det bliver i en lidt mere skrabet model, end der ellers var lagt op til.

Administrationen har udarbejdet en liste over forslag til besparelser.

Forslagene er delt op i tre kategorier.

Den første kategori omfatter forskellige besparelser, hvor besparelserne kan gennemføres med mindre konsekvenser, idet de bortsparede elementer kan udføres på et senere tidspunkt.

Anden kategori handler simpelthen om ikke at etablere depotet, mens spareforslagene i kategori 3 vil få betydning for driften af depotet.

Personaletoilet stoppet

Byrådet har besluttet sig for at vælge kategori 1, der omfatter besparelser på tilsammen 1,1 millioner kroner.

Hertil er det så besluttet at føje en tillægsbevilling til projektet for at få de økonomiske ender til at nå sammen.

De vedtagede besparelser omfatter blandt andet et nyt ovenlysbånd i administrationen, genbrug af nøglesystemet, kunstudsmykning, læsserampe, skiltning, reduktion af udvendig belægning, lynporte erstattes med standardporte.