Midt i en festtid

Udgivet:07. maj 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

Kent K Andersen. Sognepræst Ikast og Tulstrup-Faurholt

FESTTID Vi befinder os lige nu i en kirkelig festtid. Det har netop været påske, konfirmationerne er i fuld gang, om lidt er det Kristi himmelfart og pinse, og vejret har jo været skønt. Nogle bemærker måske ikke festtiden som andet end nogle ekstra fridage, mens andre oplever Jesus særligt stærkt i netop denne tid.

For det er svært at ignorere når nogen var død, og så bliver levende igen. Det er svært at være helt ligeglad, når en konge bliver kronet, eller når verdens største sammenslutningen af mennesker holder fødselsdag. Og det er, hvad kirken fejrer i denne tid. Jesus som døde og opstod. Jesus kronet som konge, og kirkens fødselsdag da Helligånden kom til os.

Hvis ikke det skal fejres, hvad skal så? Hvordan du så fejrer denne tid, det er jo op til dig. Om det er med en øl i haven, om det er med sang i kirken, om det er med en ekstra gave til nødhjælp. Det skal jeg ikke bestemme for dig. Men det bør fejres når en død konge bliver levende, og Guds ånd bosætter sig hos os. For det er kun sket én gang vores historie.

Glædelig Kristi himmelfart og pinse - og tillykke med konfirmationen til alle konfirmanderne.