Kan padel og fitness rangere på linje med boldspil?

Børne-, kultur- og fritidsudvalget har bedt det nye fritidsråd om at træffe principiel beslutning om, hvilke idrætsgrene der er berettiget til kommunalt tilskud

Udgivet:26. juni 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Det nytrådte fritidsråd i Ikast-Brande er af politikerne blevet bedt om at komme med input om, hvorvidt foreningspadel skal være tilskudsberettiget på lige fod med andre idrætsforeninger. Det er de nemlig ikke i øjeblikket. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist

11 måneder siden

IKAST-BRANDE Er det i orden at give tilskud til badmintonspillerne, der skyder fjerbolden over nettet i Engesvang Hallen, men sige nej til dem, der spiller padel i hallen lige ved siden af?

Det er et af de principielle spørgsmål, som børne-, kultur- og fritidsudvalget diskuterede på sit seneste møde fredag 8. juni.

Anledningen er en ansøgning fra Engesvang Boldklubs motionsafdeling, der søger om lokaletilskud til de nye indendørs padelbaner, der netop er indviet. De ligger lige ved siden af Engesvang Hallen.

- Der har hidtil været en praksis om, at fitness, squash og padel ikke har været tilskudsberettigede og ikke kunne anerkendes som foreninger på lige fod med andre idrætsforeninger, forklarer formanden for udvalget, Annette Mosegaard (K).

Hun og resten af det politiske udvalg er dog ikke klar til alene at træffe den principielle beslutning om, hvorvidt der skal ændres på den praksis.

Fritidsrådet skal med på råd

- Vi besluttede derfor at sende sagen til behandling i det nye fritidsråd, siger Annette Mosegaard med henvisning til Ikast-Brandes erstatning for Folkeoplysningsudvalget, der blev nedlagt ved årsskiftet i forbindelse med konstitueringen efter kommunalvalget.

- Padel og fitness er to sportsgrene, der er blevet meget populære og er vokset eksplosivt. Vi forholder os til, at der inden for de to sportsgrene er forskellige parametre. Noget er foreningsdrevet, og noget er kommercielt - for eksempel som pay and play - og det er selvfølgelig kun i foreningsregi, at der kan opnås kommunalt tilskud. Men uviklingen betyder, at det hele ikke er sort/hvidt. Padel kan sagtens være forankret i en forening og indeholde de ting, vi som kommuner støtter op om. Foreningerne kan give både læring og træning, ligesom det sociale også er et vigtigt parameter. Vi bliver nødt til at erkende, at det ikke er alle, der eksempelvis vil spille fodbold, siger Annette Mosegaard.

Hun og resten af udvalget besluttede derfor ikke at tage nogen beslutning, før fritidsrådet har været inddraget og fået muligheden for at give sit besyv med.

- For os var det naturligt at udfordre fritidsrådets medlemmer og få deres input med i vores overvejelser, siger udvalgsformanden.