Jazz fra øverste hylde

Engesvang Kirke indbyder til koncert med Trio Saga

Udgivet:08. oktober 2021, 17.25

Læsetid:1 minut

Trio Saga optræder i Engesvang Kirke. Foto: Pr-foto

KONCERT Der bliver jazz fra øverste hylde, når der tirsdag 12. oktober er koncert i Engesvang Kirke, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Vi har engageret gruppen Trio Saga til en aften med danske sange iklædt jazz-rytmer, fortæller kirkens organist Nana Voskanyan.

- Det er meget dygtige musikere, der har slået sig sammen om at spille danske sange fra højskolesangbogen. Men de gør det på en måde, så man får nye oplevelser, siger Nana Voskanyan.

Trioens leder, Filt Kristensen, har fortalt, at han har valgt netop disse arrangementer, fordi det giver et ekstra samspil med publikum, når alle kender grundmelodierne på forhånd. Der giver ham som musiker mulighed for at give publikum nogle ekstra oplevelser, når han og de øvrige to musikere varierer over de kendte sange.

Trioen består af Filt Kristensen på barytonsaxofon, basklarinet og altfløjte, Karsten Aaholm på guitar og Kim Mikkelsen på bas.

Et kendetegn ved Trio Saga er også, at med Filt Kristensens valg af instrumenter får koncerten en særlig klag, idet man især oplever masser af bastoner, hvor guitaren indimellem fabulerer med høje harmonier over de dybe toner fra de to andre musikere.

- Det er gratis at opleve den her koncert. Engesvang Kirke vil gerne indbyde til koncerter af meget høj kvalitet, som er gratis for publikum. Menighedsrådet mener, at kirken har et medansvar for kulturoplevelser i sognet, og derfor har de netop fra i år hævet koncertbudgettet, så vi har mulighed for at indbyde sognets beboere til flere gratis kulturoplevelser, siger Nana Voskanyan.