En dag du ikke vil gå glip af

Mary Elisabeth Holm og Charlotte Lindbjerg står bag en event, der kan blive afgørende for deltagernes liv

Udgivet:10. februar 2017, 08.11

Læsetid:3 minutter

Mary Elisabeth Holm, t.v., og Charlotte Lindbjerg er »MCHeArt«. M for Mary, C for Charlotte, Heart for det sted, deres kommende event finder sted. Men mest fordi det er en event skabt med hjertet. Foto: Henrik Ole Jensen

Marianne R. Eskildsen
Journalist| mre@herningfolkeblad.dk

HEART Hvis man går og drømmer om, at der skal ske noget andet i ens liv end det sædvanlige, men savner inspiration, så kan det være en god idé at tage på kunstmuseet Heart lørdag 11. marts.

Den dag har trivselskonsulent Mary Elisabeth Holm fra »MLIVING« i Ikast og hendes praktikant, forfatter og gartner i Herning Kommune, Charlotte Lindbjerg, arrangeret en event ud over det sædvanlige.

Formålet er at ruske op i folk, der gerne vil forandring, men som ikke rigtig får gjort alvor af det.

Under titlen »Eventyrlig Event« giver de deltagerne mulighed for på én og samme dag at høre tre ud af fire foredrag med helt almindelige mennesker, som drømte om, at der skulle ske noget andet i deres liv end det sædvanlige - og gjorde noget ved det.

Fire fede foredrag

Foredragsholderne er fundet via de to kvinders netværk.

Den første er Maria Bonne fra Herning, som Charlotte Lindbjerg faldt i snak med i et motionscenter og ved det årlige nytårsløb i Herning. Maria Bonne har deltaget i verdens hårdeste løb »Marathon des Sables«, hvor man på en uge skal løbe og gå mere end 250 kilometer gennem Marokkos ørken i 50 graders varme.

Jens Gadgaard fra Oxbøl vejede 135 kilo, tabte 55 og begyndte at dyrke ekstremsport og være aktiv i kampen mod fedme.

Thomas Grønnemark, forfatter, foredragsholder og indkasttræner i FCM, motiverer via sine foredrag ledere og medarbejdere til at være gode ambassadører for arbejdsglæde, trivsel og en sund arbejdskultur.

Og Peter Knudsen har medvirket i »Manddomsprøven« på TV 2.

- Peter Knudsen følte, at hans liv stod i stampe. Han fandt ud af, at den eneste, der kunne gøre noget ved det, det var ham selv, fortæller Charlotte Lindbjerg, som mødte ham, fordi hans søn går på efterskole med hendes søn.

Mennesket bag

Det er udgangspunktet for de fire oplægsholderes nuværende liv, der er omdrejningspunktet for »Eventyrlig Event«.

- Folk skal høre, hvor de er startet henne, for folk kan sagtens være imponerede over, at de gør noget, som er ekstremt i vores øjne og sige: »De er vel nok dygtige ...«. Men foredragsholderne er også startet fra nul, og det er den historie, vi gerne vil have dem til at fortælle, siger Charlotte Lindbjerg.

- Det handler om, at man skal kunne sige til sig selv: »Hvis han kan, så kan jeg også«, og det behøver ikke være det at løbe et maratonløb, det kan også være det at sige fra over for nogle mennesker, siger Mary Holm.

Folk i banken

»Eventyrlig Event« er den første event, Mary Holm og Charlotte Lindbjerg laver sammen, men der kommer helt sikkert flere.

- Det er så spændende at samle en gruppe mennesker og få lov at være tovholder i opstartsfasen og være med til at skabe og opleve, at dem, der deltager, synes, det er fedt, siger Charlotte Lindbjerg.

- Det her er starten. Det er en god idé, som skal føres videre, for vi har så meget på hjerte, og vi har allerede folk i banken, og folk er også selv begyndt at henvende sig, siger Mary Holm.