Rækkevillaer og rækkehuse: Spadestik på 54 nye boliger i Ikast

Nu sættes der gang i byggeriet af rækkevillaer og rækkehuse på to nye boligveje i Ikast

Udgivet:10. juli 2022, 12.02

Læsetid:2 minutter

Kim Krogh, boligrådgiver ved Fink Ejendomme, stod for at tage det første spadestik til opførelsen af i alt 54 nye boliger i det sydvestlige Ikast. Han var flankeret af EDC-medindehaver Simon Søgaard Møller (t.h.) samt Kimmie Asmussen fra udlejningsafdelingen ved Fink Ejendomme og EDC-medindehaver Søren Merrild Kirkegaard. Foto: Thomas Vang Nielsen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

11 måneder siden

IKAST Blækket var knap tørt på byrådets navngivning af to nye boligveje i det sydvestlige Ikast, før Fink Byg og Fink Ejendomme var klar til at tage første spadestik til i alt 54 nye boliger.

- Vi starter salg op inden sommerferien, og de første boliger er allerede reserveret, sagde Kim Krogh, der som boligrådgiver ved Fink Ejendomme stod for at svinge sølvspaden til den officielle markering af byggestarten.

De nye boliger er fordelt på to arealer, som ligger henholdsvis nord og syd for den nyanlagte Skovbyvej, der forbinder O. Vestergaard Poulsens Allé i Ikast med N.O. Hansens Vej på Hernings side af kommunegrænsen.

Gode erfaringer fra området

Nord for Skovbyvej skal der på Skovbybækvej i to etaper opføres i alt 11 rækkevillaer, som kommer til at grænse op til grønne arealer og skov.

Boligerne bliver hver især mellem 113 og 146 kvadratmeter store og opføres i ét plan.

Disse boliger sættes til salg gennem EDC Ikast og forventes at være færdige til indflytning i august 2023.

- Vi er lige blevet færdige med at aflevere de sidste af 15 rækkehuse på Bøgildvej et stenkast herfra, og vi har rigtig gode erfaringer med at bygge i dette område, så nu fortsætter vi i nærheden, sagde Kim Krogh.

De første er klar til foråret

Syd for Skovbyvej kommer Ravnsvadparken, hvor der over tre etaper skal opføres 43 lejeboliger. Byggeriet består af rækkehuse, som alle opføres i ét plan.

Ravnsvadparken skal bestå af seks boligtyper i størrelser fra 90 til 110 kvadratmeter med forskellig indretning. Boligerne får stort og lyst køkken alrum, højt til loftet og smukke lysindfald. Flere rækkevillaer har også bryggers, oplyser Kimmie Asmussen fra udlejningsafdelingen ved Fink Ejendomme.

- Vi forventer indflytning i de første udlejningsboliger allerede i foråret 2023, og derefter er der løbende indflytning, i takt med at etaperne bliver færdige, sagde Kimmie Asmussen.

Alle boligerne, både leje og eje, får egen carport og tilhørende redskabsrum samt udearealer med græs og belægningssten i indkørsel og på terrasse.

At Fink Byg og Fink Ejendomme har valgt at bygge ved Skovbybækvej og Ravnsvadparken er taktisk klogt set med ejendomsmægler-øjne, fortæller Søren Merrild Kirkegaard, der er medindehaver af EDC Ikast:

- Naturen er tæt på, og det er et attraktivt område i god udvikling. Her er ikke langt til motorvejen, til uddannelser og til indkøb, siger han.

EDC-medindehaver Simon Søgaard Møller supplerer:

- De mange forskellige størrelser og indretningstyper er også med til at gøre disse boliger attraktive. Her bliver noget til flere forskellige målgrupper og boligbehov.

På Skovbybækvej skal der opføres 11 rækkevillaer. Illustration: Fink Ejendomme
Ravnsvadparken kommer til at bestå af 43 udlejningsboliger af forskellige størrelser. Boligerne opføres i tre etaper. Illustration: Fink Ejendomme