HIH gør nyt forsøg mod pokalvinderne

Sæsonens tredje opgør mod Team Esbjerg skal blive lykkens gang for Herning-Ikast Håndbold, der dog er uden Emma Lindqvist og stadig har Ingvild Bakkerud på skånekost

Udgivet:09. marts 2022, 12.28

Læsetid:2 minutter

Ingvild Bakkerud (t.v.) gjorde comeback mod Team Esbjerg ved Final4-stævnet forrige weekend. Men den norske storskytte bliver stadig ført langsomt frem efter sin ankelskade. Foto: Kasper Glintborg/Tophåndbold.dk

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

2 år siden

HÅNDBOLD Der er stadig ingen, der har slået Team Esbjerg i 2022. Hverken i Champions League, Santander Cuppen eller Bambusa Kvindeligaen.

Men Herning-Ikast Håndbold var ikke så langt fra at få skovlen under de formstærke vestjyder ved Final4-stævnet i landspokalturneringen, Santander Cup, for halvanden uge siden.

HIH’erne kæmpede sig tilbage fra »minus seks« i semifinalen til 21-21 i midten af anden halvleg. Esbjerg vandt dog 34-29 og ydmygede dagen efter Odense i finalen.

I aften giver Herning-Ikast det et nyt skud, når holdet gæster Team Esbjerg i ligaen.

- Vi spillede en god kamp imod dem sidst. Det er ganske få justeringer, vi skal se på, siger HIH-træner Kasper Christensen før aftenens tv-transmitterede topopgør.

Fokus på stjernespiller

Det er mest i forsvaret, at han kan sætte sin finger på mulige forbedringer.

- Vi skal først og fremmest dyrke de ting, der fungerede godt sidst. Og så skal vi se, om vi lidt mere kan få stukket en kæp i hjulet på det velfungerende Esbjerg-spil, når de angriber, pointerer han.

Vestjydernes angrebsspil bliver styret af den unge verdensstjerne Henny Reistad, som både er regerende verdensmester og Champions League-vinder fra i fjor.

- Reistad tager al glamour for tiden og også med rette, for hun er p.t. verdens bedste håndboldspiller - det tør jeg godt at sige. Derfor skal vi også forholde os særskilt til hende. Men Esbjerg er mere end Henny Reistad. De har også en international topspiller på stregen i Vilde Ingstad, en Kristine Breistøl på venstreback, der aldrig har været bedre, og jeg kan blive ved. Samtidig har de utrolig stor fysik i deres forsvar.

- Derfor er vi også klar over, at vi skal toppræstere på mange parametre for at slå dem, siger Kasper Christensen.

Profil er syg

Det skal lykkes uden Emma Lindqvist. Den alsidige svenske bagspiller er ude med sygdom - ikke corona.

Og det skal ske med Ingvild Bakkerud på skånekost.

- Ingvild kom bedre igennem Final4 end ventet. Men vi er ved at bygge hende op, så vi bruger hende kun i det omfang, vi er sikre på, at der ikke kommer en regning senere, siger Kasper Christensen.

Der er kampstart i aften klokken 20.30 i Blue Water Dokken i Esbjerg. Kampen mellem ligaens nummer to og tre vises direkte på TV2 Sport.