Her råder kreativiteten

-Jeg er glad for at have friheden til at lade kreativiteten råde, siger Ragnhild Battefeld, indehaver af "Den lille Lade" på Dyringhavevej 1

Udgivet:30. november 2011, 12.31

Læsetid:2 minutter

Ragnhild Bettefeld, indehaver af

Erik Lauritzen

11 år siden

Tekstilværkstedet "Den lille Lade" ligger 5 kilometer udenfor Ejstrupholm mod Ikast og byder både på butik, galleri, café og et kreativt værksted.

Stedet, der netop har fejret 20-års jubilæum, har udviklet sig gennem årene og lidt efter lidt er den gamle landejendom blevet omdannet til et sted, hvor kreativiteten får lov til at blomstre, hvilket sætter sit tydelige præg ikke mindst i den lille butik, der er fyldt med blandt andet keramik, spændende tasker og tøj af egne kreationer.

Men er man selv lidt snild med synål og tråd kan man hente masser af inspiration i form af Ragnhild Battelfelds idéer og mønstre. Hertil kommer en afdeling med i metervis af stoffer, der vil friste enhver fritidssyerske.

Et par skridt længere fremme åbenbarer der sig et syværksted, hvor nogle af de kreative idéer føres ud i livet og nye kommer til.

Da jeg besøgte Den lille Lade var Ragnhild Battefeld netop i gang med at udvikle et egern i 3D til en virksomhed, mens en gæst fra Berlin lagde sidste hånd på en farvestrålende taske.

Inspireret af Færøerne

I galleriet er Ragnhild Battefeld ved at lægge sidste hånd på en udstilling, der skal vises på hendes hjemstavn i Færøerne. En del af malerierne er netop inspireret af øernes storslåede natur.

Hendes interesse for maleriet har også sat sig spor i sytøjet - og omvendt. Senest er et "pigemotiv" på et tæppe blevet videreudviklet i et maleri, som så er blevet motivet påårets julemærke fra Ikast-Brande Y\'s Mens Club.

Hygge og udveksling af idéer

En af ejendommens gamle stalde er indrettet til en skøn blanding af café og udstillingslokale. Det er også her stedets mange kursister fra nær og fjern samles til hyggeligt samvær og udveksling af idéer.

-Hver tirsdag aften og mange weekender er her optaget af kurser og deltagerne kommer landvejs fra både enkeltvis og i grupper og så hygger vi os rigtigt og udveksler idéer. Især er det vigtigt, at jeg med jævne mellemrum kan komme med noget nyt, understreger Ragnhild Battefeld.

-Fra begyndelsen har det været tanken at udvikle stedet - og sådan er det fortsat, tilføjer hun.