Musicaleventyr i Faurholt Kirke

Torsdag 29. juli er der gratis koncert med Matilde Zeuner og pianist Anders Øster

Udgivet:20. juli 2021, 08.59

Læsetid:2 minutter

Matilde Zeuner. Foto: Johan Klitgaard

FAURHOLT Torsdag d. 29. juli løber endnu en gratis sommerkoncert af stablen – denne gang i Faurholt kirke, hvor musicalsangeren Matilde Zeuner og pianist Anders Øster er på programmet

Matilde er født og opvokset i Vildbjerg. På Herning Gymnasium medvirkede hun i skolens musical opsætninger fra 2012-2014. Gennem oplevelserne på gymnasiet samt medvirken i den årlige sangkonkurrence »Unge Sangere« i Ikast voksede interessen for musicals, og hun besluttede sig for at søge ind på Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia.

I 2016 gik drømmen i opfyldelse og hun brugte de næste tre år på at dygtiggøre sig i sang, dans og skuespil. I dag arbejder Matilde som professionel skuespiller, sanger og danser på diverse danske musicalscener. Hun har blandt andet medvirket i Fredericia Teaters »Tarzan the Musical« (solist og ensemble), turnéforestillingen »Lyset Over Skagen« (Elisabeth) og sidst som hovedrollen Sofie Svendsen i ABBA’s Mamma Mia! i Tivoli 2020, hvor hun blandt andet spillede overfor Annette Heick.

Denne opsætning skulle have turneret rundt i landet indtil Covid19 satte en stopper for dette.

Til november kan hun opleves som Søs i Nørregadeteatrets opsætning af »Far til fire i sneen«.

Pianisten

Anders Østers interesse for musikken begyndte for alvor under efterskoleopholdet på Vostrup Efterskole. Her blev han sat på en kurs, der landede ham på Herning Gymnasium, hvor han fordybede sig i musikken og for første gang stiftede bekendtskab med musicalgenren. I slutningen af 2018 startede han på MGK Midt/Vest og var kapelmester på sin første musical, hvor han fik lov at arbejde sammen med komponisten af den danske musicalgigant Atlantis, Peter Spies.

Dette blev startskuddet på hans musikkarriere. Efterfølgende har Anders stræbt efter at fylde kalenderen med forestillinger, hvilket har resulteret i ikke mindre end 11 amatør/semiprofessionelle forestillinger, hovedsagligt indenfor musicals, men også revy og danseforestillinger. - I løbet af årene er min forelskelse i musicalgenren kun blevet stærkere, og jeg drømmer om at sætte min egen musical op, med musik jeg selv komponerer, siger Anders Øster.

Anders Øster. Foto: Privat Foto