Stort gasudslip i Brande torsdag eftermiddag: Evakuerede kan vende hjem

Udgivet:26. januar 2023, 14.00

1 / 3 Det var på Skovbrynet i det østlige Brande, at politi og brandvæsen måtte i arbejde torsdag eftermiddag. Foto: Merete Riis Jensen og Holck Photo
Thomas Færch Kvist
Nyheds- og digitalredaktør
Thomas Færch Kvist
Nyheds- og digitalredaktør| +45 96 26 37 31 | tfk@herningfolkeblad.dk
Været på Herning Folkeblad siden 2014. Er udpræget nyhedsjunkie og beskæftiger mig især med vores digitale platforme. Skriv endelig, hvis du har et godt tip!
Se flere artikler af Thomas Færch Kvist
Jette Bentsen
Redaktionschef
Jette Bentsen
Redaktionschef| +45 9626 3715 | jeb@herningfolkeblad.dk
Redigerer forsiden - og mange andre sider i de daglige aviser. Fan af samfundsforhold, politik, 112-stof og stort set alle typer sport. På Folkebladet siden 2007. Journalist siden 1997.
Se flere artikler af Jette Bentsen

8 måneder siden

BRANDE Evakuerede personer i forbindelse med gaslæk på Skovbrynet i Brande kan vende tilbage til deres hjem.

Det skriver Midt - og Vestjyllands Politi i en opdatering på det sociale medie Twitter klokkken 16.13.

Vurderingen er, at det nu igen er sikkert at opholde sig i området. Derfor ophæves afspærringen.

Gaslugt eller svimmelhed

Politiet oplyser tillige på Twitter, at har man været i området og føler sig svimmel, har kvalme eller kaster op, så skal man søge læge.

Ligeledes lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi, at der stadig kan lugte af gas i området, da der har været sprøjtet vand på gassen. Lugten vil forsvinde inden for et døgns tid, beroliger politiet på Twitter.

56 adresser måtte evakueres

Midt- og Vestjyllands Politi opfordrede tidligere torsdag borgere til at søge væk fra et område i Brande, hvor der var sket "et større gasudslip". Opfordringen kom på Twitter klokken 13.42, efter politiet havde fået anmeldelsen klokken 13.31.

Gasudslippet skete, efter at et naturgasrør var blevet gravet over i forbindelse med noget gravearbejde på Skovbrynet ved nummer 98. Dengang skrev politiet:

- Søg væk fra området mod vinden. Eller alternativt luk døre og vinduer og sluk ventilation, skrev politiet dengang på Twitter.

Ingen kom kommet til skade eller er blevet syge i forbindelse med udslippet.

Men det var undervejs nødvendigt at evakuere 56 adresser med 207 beboere - Skovbrynet 34-120, altså alle lige numre i det interval.

Folkebladet fangede tidligere torsdag indsatsleder Peter Kristensen fra Brand- og Redning Midtvest. Han bekræftede, at der var tale om et større udslip.

- Jeg er lige landet hernede, da der er kaldt ekstra styrker ind, fortæller indsatslederen.

- Vi er ved at danne os et overblik over, hvordan vi får stoppet gassen, og hvor mange beboere der skal evakueres. Det er vi i fuld gang med. Jeg ved ikke, om der skulle være nogle tilskadekomne. Jeg har heller ikke overblikket over, hvordan det er sket. Men jeg kan da se en gravemaskine, sagde Peter Kristensen dengang.