Kirken er åben over julen

Udgivet:19. december 2021, 06.07

Læsetid:1 minut

Krybbespillet i Engesvang Kirke. Foto: Hans Jørgen Hansen

JUL - Engesvang Kirke er klar til at fejre julen. Menighedsrådet har planlagt, hvordan julens gudstjenester kan gennemføres på en forsvarlig måde, fortæller menighedsrådsformand Vibeke Steen.

- Der er mange politiske signaler om, at man vil gøre alt for at undgå, at kirkerne bliver lukket ligesom sidste år. Men vil skal gøre alt, hvad vi kan for at gennemføre vores gudstjenester på en måde, så faren for smitte bliver mindst mulig, siger Vibeke Steen.

Menighedsrådsformanden fortæller i en pressemeddelelse, at der især til gudstjenesterne juleaften plejer at komme mange. I år bliver der grænser for, hvor mange der bliver lukket ind i kirken.

- Med den normale stoleopstilling har vi plads til 125, og vi lukker ikke ret mange flere ind. Vi vil naturligvis kontrollere coronapas, men jeg går ud fra, at alle voksne vil være vaccinerede, siger Vibeke Steen.

Fordel jer lidt

Skulle man ikke få plads, er der også råd for det.

- Af hensyn til dem, der ikke bliver plads til, stiller vi højttalere op udenfor, hvor det bliver muligt at høre, hvad der sker i kirken. Man har også mulighed for at vente i sognehuset til dørene bliver lukket op til næste gudstjeneste, siger menighedsrådsformanden.

Juleaftensdag bliver der fire gudstjenester, og der bliver kraftig udluftning mellem dem, og der vil være ensrettet færdsel. På den måde undgår man, at nogen møder hinanden i døren.

- Og så vil jeg da opfordre folk til at fordele sig lidt. Vi har jo gudstjenester både juledag og anden juledag, hvor der normalt ikke kommer så mange som til gudstjenesterne juleaftensdag., siger menighedsrådsformanden.

Fakkeloptog og bobler

Ud over gudstjenesterne 24., 25. og 26. december bliver der også gudstjeneste nytårsaftensdag, hvor man slutter af med at ønske hinanden godt nytår med champagne.

2. januar er helligtrekongerssøndag. Som det er tradition i Engesvang, så har KFUM-Spejderne nytårsparade den dag. Der bliver fakkeltog fra brugsens parkeringsplads.