Godt nyt til filmfreaks: Lokale biografer åbner i næste uge

Torsdag 4. juni er både Ikast Bio og Klovborg Kino atter klar til at vise film i biosalene

Udgivet:26. maj 2020, 13.53

Læsetid:2 minutter

Ikast Bio er klar til genåbning på torsdag i næste uge - blandt andet med premiere filmen »Little Women«. foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør

3 år siden

KULTUR Der er håb for de mange, der mener, at film skal ses i biograften. Torsdag i næste uge, 4. juni, er både Ikast Bio og Klovborg Kino igen klar til at vise film i deres respektive biosale.

- Vi har glædet os, men det kræver også mange forskellige forberedelser at åbne i forhold til restriktionerne, siger Bjarne Raabjerg, biografchef i Ikast Bio.

- Nogle biografer åbner allerede på fredag, men vi har valgt at vente til torsdag i næste uge. Til gengæld holder vi så åbent hver eneste dag i ugen, siger Bjarne Raabjerg.

Ny oplevelse

Han erkender, at betingelserne for at gå i biografen med corona-restriktionerne gør oplevelsen anderledes.

- Men det forringer på ingen måde oplevelsen af at se og fornemme en film i biografen.

Blandt andet vil der i Ikast Bio kun sidde biografgæster på hver anden stolerække, og der skal være mindst en stol mellem gæster, der ikke køber billet sammen.

- Et kærestepar, en familie eller en mennesker, der er i samme smittecirkel, kan sidde ved siden af hinanden. Vi kan dog ikke sælge billetter til grupper på over ti personer, siger Bjarne Raabjerg.

Premiere film på plakaten

Afstandsreglerne betyder samtidig, at der i den største sal i Ikast Bio maksimalt kan sidde 70 personer.

Og hvilke film kan biografgæsterne så glæde sig til?

- Ja, det har været et puslespil. Filmudlejerne har haft travlt med at finde film, fordi mange nye filmpremiere er udskudt eller nye filmproduktioner sat i stå, forklarer Bjarne Raabjerg.

Puslespillet betyder, at der både i Ikast og Klovborg Kino bliver premiere med Jane Austen-filmen »Little Women« til genåbningsdagen. Her viser Ikast Bio og så »Bombshell«, der netop havde fået premiere få uger før corona-nedlukningen, »Bloodshot«, »The Peanut Butter Falcon« samt de to danske film, »Kød og Blod« med Sidse Babett Knudsen og den sønderjyske film »Onkel«.

For de mindste viser Ikast Bio både »Pelle Haleløs« og Disney-filmen »Fremad«.