Musikskolens flotte PR-show

Stjernefrø og rockshow er blevet en uundværlig del af Musikliv

Udgivet:23. juni 2018, 09.34

Læsetid:2 minutter

Singers & Drummers - en af musikskolens mange bands

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

MUSIKLIV De var der allesammen - »Saftige Drue«, »Tunella«, »Medley Crew«, »Bents Disciple« - og alle de andre bands og sammenspilsgrupper, som vokser op af Ikast-brande Musikskoles godt gødede musikjord.

Og vi kunne i igen i år opleve snesevis af helt små, lidt større og unge musikere og sangere, der myldrede op og ned på scenerne og greb mikrofoner, guitarer, trommer, keyboards og strengeinstrumenter.

Stjernefrø og rockshowet lørdag middag ved Musikliv er gratis - og en kærkommen pause mellem de mere potente lydflader fredag og lørdag aftener.

Omkring 500 publikummer gjorde denne præsentation af, hvad en musikskole kan, til en familieudflugt.

Der blev spist burgere, pølser, drukket kaffe eller kolde øller, mens små størrelser fik mulighed for at stå på en stor professionel festivalscene og måbende kiggede ud over en filmende og klappende publikumsskare.

Det kan godt være lidt svært at undgå en klump i halsen, når man ser de små glimt af begejstring og benovelse hos de unge musikudøvere.

Stærkt motiverende

Det er stærkt motiverende for børns interesse for musik og for at dygtiggøre sig, at man dels får mulighed for at spille sammen, dels kan benytte musikskolens efterhånden righoldige tekniske backup - og så en gang om året fyre den af til Stjernefrø.

Test instrumenter

Arrangementet indebar også en mulighed for, at alle børn på pladsen kunne teste deres kunnen af på instrumenter som trompet, saxofon, violin og vandslange-trompet eller en gang trommer.

Ingen tvivl om at nogen efter denne dag går med en drøm om, at det kunne de også tænke sig at prøve.

Musikundervisning i dag er andet, end det vi andre husker - hvor det kun handlede om at lære »Für Elise« på klaver.

I dag handler det om glæden ved at spille sammen med andre, og det tjener musikskolen til ære, at man lader de unge prøve sig af med den musikgenre, de er opflasket med og godt kan li' - pop og rock.

En flot eftermiddag i et år, som i øvrigt er musikskolens 25. jubilæumsår.

Alle børn kunne prøve de mange instrumenter, man kan få undervisning i.
Det gælder om at koncentrere sig ...