Klar til pokalfinale nummer 14: Herning-Ikast møder Odense

HIH-kvinderne besejrede TTH Holstebro i Final4-semifinalen

28. december 2019, 15.41

Herning-Ikast Håndbold og Sarah Iversen (t.v.) - her mod TTH Holstebros Trine Knudsen - vandt lørdagens semifinale i Gråkjær Arena. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er klar til årets pokalfinale, der i Final4-regi spilles søndag i Gråkjær Arena i Holstebro.

Lørdag eftermiddag vandt HIH'erne samme sted med 21-18 over liga- og lokalrivalerne fra TTH Holstebro - efter en pauseføring til Herning-Ikast på 10-6.

Det er 14. gang i håndboldhistorien af kvinderne fra Ikast - under forskellige klubnavne - spiller sig i finalen i pokalturneringen, der nu hedder Santander Cup.

Denne sæsons finalebillet i Holstebro blev dog på ingen måde indløst af sprudlende håndboldtakter. Således var Herning-Ikast mindst ringe i en fejlfyldt og rodet semifinale, som især i første halvleg var præget af dårlige afslutninger, nervøse aktioner og kassevis af tekniske fejl.

HIH'ernes offensiv havde store problemer med at finde rytmen inden pausen. Blot fire mål på de første 14 minutter signalerede, at gæsterne manglede skarphed. Afbrændere fra fløjene og bagkæden, hvor primært Stine Skogrand havde en skidt dag, gav gode arbejdsbetingelser for Holstebro-keeper Ditte Vind, der har fortid i FC Midtjylland.

Men også uden målvogter var der vanskeligheder for Herning-Ikast. Som da playmaker Helene Fauske i frit løb driblede ned mod et tomt TTH-mål. Alligevel formåede nordmanden at hamre bolden på overliggeren.

I modsatte ende var Sabine Englert semifinalens bedste aktør. Den erfarne tyske HIH-keeper endte med en redningsprocent lidt over 51.

Efter pausen var der mere kvalitet over Herning-Ikast-enheden. Særligt i angrebsspillet tog Helene Fauske dirigentstokken, og så kom der yderligere fart over HIH'erne. Fauske blev kampens topscorer med otte træffere.

Med et kvarter igen bragte Sarah Iversen favoritterne i front med 16-10. Det lignede en afgørelse, men TTH Holstebro fik reduceret til 15-18, og tre minutter før tid - ved 16-19 - måtte Sabine Englert levere en kanonredning på Kaja Kamps friløber. Tonje Løseth øgede til 20-16 på et straffekast, men værterne blev ved med at presse på - men forgæves. I stedet kunne Herning-Ikast juble over endnu en pokalfinale.

I den anden Final4-semifinale, der blev spillet foran kun 1621 tilskuere, vandt Odense Håndbold efter forlænget spilletid med 26-25 over København Håndbold. Den tidligere FCM-profil Nycke Groot scorede 10 gange for Odense.

Søndagens Final4-finale i Gråkjær Arena, hvor Herning-Ikast Håndbold og Odense Håndbold kæmper om titlen, er programsat til klokken 16.00. Forinden - klokken 13.30 - spilles bronzekampen mellem TTH Holstebro og København Håndbold. Opgørene vises direkte på henholdsvis TV2 Sport og TV2.