Bordingenser løb sig til OL i Tokyo

Simon Hansen blev i weekenden nummer fire ved VM i stafetløb og kvalificerede sig til OL i Tokyo

5. maj 2021, 12.14

Simon Hansen (yderst til højre) og resten af det danske stafetlandshold blev nummer fire ved VM i Polen og kvalificerede sig til OL i Tokyo senere på sommeren. Foto: Privafoto

ATLETIK Bordings hurtigste mand er klar til OL i Tokyo.

22-årige Simon Hansen kvalificerede sig i weekenden til olympiaden med en pragtpræstation i 4x100 meter sammen med resten af det danske stafetlandshold ved VM i Polen.

Danskerne endte på en sensationel fjerdeplads i finalen søndag aften, men det var med mindst mulig margin, at de kvalificerede sig dertil og dermed også til OL.

I lørdagens indledende heat satte Simon Hansen og kompagni ny dansk rekord med tiden 39,06 sekunder.

Det rakte lige akkurat til en finaleplads, da det var ottendehurtigste tid - bare 0,001 sekund hurtigere end Ukraine.

- Vi stod først med en fantastisk følelse over at slå den danske rekord. Derefter med en skuffelse over ikke at komme med til OL. Troede vi.

- Men et par minutter efter sidste heat fandt vi så ud af, at den måske var hjemme, da der skulle måles på tusindedele mellem os og Ukraine på ottende- og niendepladsen. Da vi så endelig fik bekræftet kvalifikationen, blev det til den bedste følelse i hele mit liv og en følelse af, at hårdt arbejde i den grad betaler sig, og at man kan tillade sig at drømme stort, siger den 22-årige atletikudøver.

- OL er min livsdrøm

Med finalepladsen var danskerne også kvalificeret til OL senere på sommeren.

- OL er alt. OL er min livsdrøm, og det er derfor, jeg vågner hver dag. Alt, jeg gør, er tilrettelagt efter drømmen om OL. Og at det så endelig lykkes er fuldstændig ubeskriveligt. På godt herningensisk: det er ikk’ så ringe endda, siger han.

I søndagens finale måtte Tyskland og Holland udgå undervejs, og Brasilien og Ghana blev efterfølgende diskvalificeret. Danskerne blev derfor nummer fire i tiden 39,56 sekund, hvilket var 0,85 sekund efter de nye verdensmestre fra Sydafrika.

Simon Hansen, der er søn af den tidligere Ikast FS-angriber Ove Hansen, er opvokset i Bording og fik en del af sin atletikopdragelse i Herning GF Atletik & Motion, som han repræsenterede, indtil han i 2015 skiftede til Aarhus 1900.