Tog første bronzestik: Toptændte HIH’ere smadrede rivalerne

Herning-Ikast var klasser over Viborg og vandt tirsdagens bronzekamp med 17 mål

Udgivet:24. maj 2022, 20.12

Læsetid:2 minutter

Emma Lindqvist og Herning-Ikast tog første stik i bronzeserien mod ærkerivalerne fra Viborg. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold har sat tænderne i årets DM-bronzemedaljer.

Tirsdag aften smadrede HIH-kvinderne Viborg HK i den første af minimum to dueller mod ærkerivalerne.

Og sejren var overbevisende.

Foran 1127 tilskuere i IBF Arena i Ikast vandt værterne med hele 33-16 - efter en lige så sikker pauseføring på 16-8.

Hjemmeholdet var matchen igennem flere klasser over arvefjenden fra domkirkebyen. Og både aggressiviteten og motivationen var også langt mere omfattende hos værterne.

Særligt HIH-defensiven var knivskarp - med udgangspunkt i en 5:1-formation, hvor Simone Petersen var skubbet frem for at genere særligt Viborg-stjernen Kristina Jørgensen. Og missionen lykkedes i den grad.

Der var spillet otte minutter, da Emma Friis bragte Herning-Ikast foran 6-0. Gæsterne, som var uden den skadede landsholdsprofil Line Haugsted, kunne slet ikke få gang i offensiven.

En medvirkende årsag var ikke mindst en glimrende præstation af Jessica Ryde. Den svenske landsholdskeeper havde en svag DM-semifinaleserie mod Odense, hvor hun samlet i de tre kampe kun leverede otte redninger. Men mod Viborg var den 28-årige svensker forrygende med 13 redninger på 45 minutter.

Dermed tog Ryde ubevidst opmærksomheden fra kollegaen og målvogterikonet Sabine Englert. Den 40-årige tysker takkede mod Viborg af med sin - måske - sidste hjemmekamp i Ikast, der har været veteranens base i de seneste 13 sæsoner. Sabine Englert, der blandt andet har vundet tre danske mesterskaber og fire pokaltitler samt to europæiske trofæer med HIH, fik det sidste kvarter af bronzekampen.

Her var opgøret for længst afgjort. Og håndboldtrafikken var nærmest ensrettet.

Midt i anden halvleg nettede Vilde Johansen til 21-11 og senere 24-13, inden Viborg-holdet gik totalt i opløsning. Angrebene buldrede ned mod udeholdets ramme, og føringerne blev øget til både 15, 16 og 17 mål.

Efter sejren i derbyet blev fokus atter rettet mod Sabine Englert.

Den populære keeper blev i hallen markeret med en særlig hyldest fra Herning-Ikast Håndbold, der også tog afsked med spillerne Tyra Axnér, Sonja Frey, Naja Nissen Kristensen og Olivia Simonsen samt assistenttræner Anders Friis og holdleder Annelie Mortensen.

Returkampen i bronzeserien spilles på lørdag i Vibocold Arena i Viborg. Her kan HIH’erne nøjes med uafgjort for at sikre medaljerne.