Hurtigt tilbage i job: Jobmesse skal hjælpe Siemens Gamesa-medarbejdere videre

Berørte medarbejdere får hjælp gennem jobmesser, informationsmøder, job- og CV-vejledning og meget mere

Udgivet:11. november 2019, 08.19

Læsetid:2 minutter

Fyrede medarbejdere ved Seimens Gamesa kan komme til jobmesse i Brande 19. november. Foto: Flemming Hansen

4 år siden

Ikast-Brande Siemens Gamesa Renewable Energy måtte for nylig annoncere en tilpasning af aktiviteter i Danmark og dermed sige farvel til række kolleger. Fokus har hele vejen gennem processen været at hjælpe disse medarbejdere videre på den bedst mulige måde.

- Vi beklager, at måtte sige farvel til gode og værdsatte kolleger, og det har været meget vigtigt for os at gøre dette gennem en respektfuld proces, der er i overensstemmelse med vores værdier. Der har både Ikast Brande og Aalborg Kommune spillet en helt uundværlig rolle på den måde, de begge er trådt til for at hjælpe os med at hjælpe vores medarbejdere, siger Siemens Gamesas danske HR direktør, Thomas Bundgaard, i en pressemeddelelse.

Det tætte samarbejde med både Ikast-Brande og Aalborg kommune betyder blandt andet, at opsagte medarbejdere og medarbejdere med udløbne kontrakter indkaldes til informationsmøder, hvor de får præsenteret de forskellige tilbud og får mulighed for at tale med blandt andet jobcentre, fagforeninger, A-kasse og en økonomisk rådgiver. Der afholdes også job- og CV-forløb med coaching, hjælp til jobsøgning og CV, samt jobmesser, hvor der skabes kontakt med virksomheder med åbne stillinger og med uddannelsessteder med relevante tilbud.

- Det er en ulykkelig situation for de medarbejdere, der bliver berørte af afskedigelserne på Siemens Gamesa, så vi er klar med tilbud, der kan hjælpe dem til nye job. Jobmulighederne er aktuelt rigtig gode. Vi ved, at mange virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og vi ved, at arbejdskraften fra Siemens Gamesa er efterspurgt. Så jeg er fuld af fortrøstning, siger Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune.

Der holdes jobmesse i Brande 19. november.