Tæt program for FCM: Fra Amsterdam til Herning

I aften spiller FC Midtjylland mod Ajax i Champions League og lørdag er AaB gæst på MCH Arena

25. november 2020, 10.00

Jens-Lys Cajuste og FCM er midt i et kompakt kampprogram. I søndags var »ulvene« på græs i Aarhus, i aften venter Ajax på udebane i Amsterdam og lørdag gælder det AaB hjemme i Herning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Otte kampe på 26 dage fordelt over tre turneringer ...

Sådan lyder kravet og kampprogrammet for FC Midtjyllands danske mestre frem til juleferien, som officielt frigives 21. december.

I kalenderen står der tre Champions League-opgør, det første i aften i Amsterdam, hvor modstanderen er de hollandske mestre fra Ajax.

Allerede tirsdag i næste uge venter endnu en europæisk udebanematch - denne gang i Bergamo mod italienske Atalanta - inden Champions League-gruppespillet afsluttes i Herning mod den engelske gigant, Liverpool.

Læg dertil ottendedelsfinale-duellen i Sydbank Pokalen mod FC København samt fire kampe i Superligaen. Her venter AaB (hjemme), Vejle (ude), OB (ude) og FC Nordsjælland (hjemme).

- Vi står godt rustet til den periode, der kommer. Vi har muligheder for at skubbe på, og så kan drengene derefter få et velfortjent pust. Men indtil da skal der leveres. Der kommer vi til at give den fuld skrue, sagde cheftræner Brian Priske til Herning Folkeblad efter FC Midtjyllands sejr over AGF, som »ulvene« besejrede 2-1 og dermed spillede sig på førstepladsen i Superligaen.

Udsigt til ændringer

De var scoringer fra en sprudlende Frank Onyeka og en skarp Sory Kaba, som sikrede de tre point i Aarhus. Dermed er FCM’erne nu øverst i tabellen - til trods for allerede at have mistet otte point i sæsonen. Og et stramt program i Europa og den hjemlige pokalturnering.

Med blot tre dage mellem Champions League-dysten i Holland og den kommende hjemmekamp mod AaB, vil Brian Priske formentlig ændre en helt del på sin startformation forud for opgaven på MCH Arena.

For aalborgensernes vedkommende er matchen i det midtjyske en mulighed for at mindske afstanden til ligaens absolutte tophold. Efter ni spillerunder er FCM-mandskabet nummer ét med 19 point - det er fire point flere end AaB, som på femtepladsen står med 15 point.

Aftenens Champions League-kamp mellem Ajax og FC Midtjylland sparkes i gang klokken 21.00 og vises på TV3+.

Søndagens match mod AaB er programsat til klokken 16.00 på MCH Arena. Kampen vises på TV3 Sport.