Skaterbane var lidt for attraktiv i forårssolen: Nu er den lukket ned af hensyn til corona

På det seneste har flere grupper unge mennesker samlet sig ved Hjertets skaterbane. Derfor er banen nu blevet lukket af

9. april 2020, 09.04

Skaterbanen ved Hjertet blev mandag lukket ned, fordi for mange mennesker samlede sig og benyttede området, hvilket er i strid med forsamlingsforbuddet. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST Forårssolen og den øgede fritid har i den seneste tid lokket flere unge mennesker ud foran Hjertet på skaterbanen. I weekenden kunne flere store grupper ses lave tricks og hygge sig.

Men det er ikke klogt i henhold til de retningslinjer, myndighederne har udstedt for at kunne dæmme op for coronavirus. Desuden er det i strid med forsamlingsforbuddet, som forbyder mere end 10 mennesker at forsamle sig.

Det fastslår chefen for for Erhverv-, Bosætning og Fritid i Ikast-Brande Kommune, Lone Jager Neldeberg.

- Vi har vurderet, at det var smartest at lukke ned for området omkring skaterbanen uden for Hjertet. Vi har både fået henvendelser fra borgere, og vi har også ved selvsyn konstateret, at området var lidt for attraktivt i det gode vejr. Nu skal vi have standset coronasmitten, så derfor lukker kommunen ned for at benytte banen, siger Lone Jager Neldeberg.

Et rødt hegn omkranser banen, mens et skilt viser, at banen er lukket. Det vil den foreløbig være indtil efter påske - tirsdag 14. april - hvor Danmark muligvis kan begynde at åbne op igen.

- Vi tager situationen alvorligt, og vi følger regeringens og myndighedernes anvisninger. Desuden gælder det jo også for kommunens øvrige kulturelle mødesteder: Lad være med at ophold jer mere end 10 personer, så vi kan få stoppet hele situationen med coronavirus, lyder det fra Lone Jager Neldeberg.