»New normal« i coronaramt samfund: Kok ændrer festlokaler til restaurant

Forsamlings-forbuddet giver ny verden for indehavere af fest- og eventlokaler. Det situation betyder, at Nolis store lokaler fremover bliver til restaurant fire dage om ugen

Udgivet:19. november 2020, 18.31

Læsetid:2 minutter

Coronakrisen er en kæmpe udfordring for catering- og restaurationsbranchen. Lokale Morten »Kok« Thomsen har blandt andet omdannet et skovområde til køkkenhave, frugtplantage og udekøkken for sine gæster, og nu åbner har fest- og eventlokalerne Noli på hovedgaden i Ikast som restaurant fast fire dage om ugen. Foto: Henrik Ole Jensen

Jette Aaes
Egnsredaktør

3 år siden

IKAST »New normal« er det internationale begreb for den nye tilstand, der kan indfinde sig i kølvandet på en krise som for eksempel covid-19-pandemien. For økonomien, mennesker, samfundet...

Og mens landet er godt i gang med den 9. måned med coronarestriktioner, har den lokale kok Morten »Kok« Thomsen længe haft nye tanker i kog. Blandt andet har han indrettet et udekøkkenkoncept midt i den køkkenhave og frugtplantage, han har etableret i Skelhøj Plantage, hvor gæsterne kan lave og spise mad sammen udenfor i naturen, under åben himmel.

Nu er turen også kommet til ændringer i Morten »Kok« Thomsens restaurantkoncept Noli på hovedgaden i Ikast. Her udvider han åbningstiderne i de lokaler, som frem til coronapandemien for det meste er blevet brugt til fest-, event- og mødelokaler.

- Ingen aner, hvor lang tid, verden ser ud, som den gør nu. Og ingen ved, hvad der bliver »new normal«. Om det at samle mange mennesker til fest får en helt ny form, siger Morten »Kok« Thomsen.

Middag med masser af plads

Under alle omstændigheder tilpasser han nu forretningen til de gældende restriktioner med forsamlingsforbud på 10 personer.

- Der opstår løbende nye behov, imens pandemien raser. De ældre kan for eksempel ikke komme til bridge, og det kan være rart for alle aldersgrupper at finde lokaler at mødes, hvor man er sikker på, at der er rigeligt med plads, når man skal spise sammen. Det er der hos os, slår kokken fast.

Derfor bliver Nolis lokaler for nu - i tiden uden store fester som guldbryllupper, runde fødselsdage eller familiesammenkomster - omdannet til restaurant med menukort fra torsdag til søndag. Her kan gæsterne bestille bord - op til ti personer per selskab og købe mad som takeaway.

- Lige nu kan man vælge mellem juletapas, en julebuffet - serveret over tre gange ved bordet - eller en gourmetmenu - enten i fuldt omfang, eller man kan vælge et antal retter ud. Alt det sker på forhånd sammen med bordreservationen, fordi vi skal lave alle retter som portionsanretninger, siger Morten »Kok« Thomsen.

Torsdag, fredag og lørdag har Nolis restaurant åbnet fra klokken 17.45 til klokken 22, mens den om søndagen er åben til frokost fra klokken 11.45 til klokken 16.

- Vi tror på, der er et behov for at mødes og for at spise sammen, selv om det hele er med begrænsning. Dem har vi alle muligheder for at imødekomme.