Fuld gas på julestemningen i Ikast

I weekenden bliver der skruet op for julehyggen i Ikast midtby, hvor man kan hilse på julemanden, gå på julemarked og lytte til julemusik

Udgivet:02. december 2021, 13.45

Læsetid:3 minutter

På søndag kan man opleve duoen M&M’s julejazz i Ikast, hvor der generelt er skruet op for musik og juleaktiviteter. Foto: PR-foto

Mathilde Bach Callesen
Journalist| mac@herningfolkeblad.dk

JUL Julepynten er kommet op i StrøgCentret, og lyset på byens store juletræ er blevet tændt. På den måde er den rette julestemning så småt begyndt at sprede sig rundt i Ikast. Og nu, hvor kalenderen siger 1. december, er julemåneden så skudt i gang. Det betyder endnu mere julehygge i byen.

- Når vi er kommet til december, giver vi den fuld gas med julestemning og julehygge, siger Jan B. Knudsen, der er chef for Vores Ikast.

Derfor er weekenden proppet med julede aktiviteter. Allerede fra på torsdag kan man besøge julemarkedet, som byder på lidt af hvert, og som holder åbent til og med på søndag.

- Vi har i år givet den ekstra gas med julemarked, hvor man skal se, dufte og smage. Det gør vi i samarbejde med Liv i Byen, siger Jan B. Knudsen.

Musik skaber stemning

Lørdag og søndag er der også lækkerier til hørelsen, da Vores Ikast disker op med flere musikalske oplevelser.

- Vi har valgt at lægge mange musikalske indslag i programmet, fordi det er med til at skabe den rigtige julestemning, siger han og fortæller, at flere af indslagene vil bevæge sig rundt på forskellige lokationer i midtbyen.

Lørdag er det Nisseorkestret og Bording FDF Tamburkorps, der står for den musikalske underholdning. Om søndagen kan man synge julen ind sammen med Bente Busk og Mandagssangerne, mens man senere på dagen kan nyde tonerne af julejazz, som duoen M&M står for - på ægte julemanér.

Julegaver og julemand

Hånd i hånd med julehyggen i Vores Ikast går »Drømmejul« - en julekonkurrence, som byens borgere kan deltage i for første gang i denne uge og de to efterfølgende uger.

Man skal udfylde kuponen »Min ønskeseddel«, som er i Ikast Avis. Dernæst skal kuponen afleveres i den store røde postkasse i Strøgcentret.

- Der er mange gode gaver på listen, så der er mange, som har mulighed for at tage en ekstra julegave med hjem, siger han og fortæller, at det er byens forretninger, der står bag gaverne i konkurrencen.

Udtrækningen af ugens vindere foregår hver søndag klokken 13, hvor selveste julemanden giver et nap med.

Traditionen tro er julemanden også en del af julehyggen i Ikast, hvor alle har mulighed for at hilse på ham og julemor ved Strøget 30.

- Man kan aflevere tegninger og ønskesedler til julemanden. Børn kan også aflevere deres gamle sutter, som bliver hængt på et af suttetræerne, lyder det.

Da ugeavisen spørger Vores Ikast-chefen, om det er den samme julemand, som der plejer at være i Strøgcentret, må Jan B. Knudsen understrege, at der jo kun findes én julemand.

- Og det er den rigtige. Det er selvfølgelig ham, som vi har besøg af, siger han med et smil.

Dermed er der skruet op for julestemningen i weekenden, og det er med god grund.

- Vi trænger til julen og til at hygge os ekstra meget ovenpå et besværligt corona-år. I efteråret har vi kunne køre normalt, nu er mundbindene tilbage, men det sætter heldigvis ikke en stopper for juleaktiviteterne, siger han.

Også Lions Club Ikast bidrager til julehyggen i byen. De er at finde på julemarkedet, hvor de sælger juletræer.

Også Bording FDF Tamburkorps lægger lyd til weekendens julehygge i midtbyen. Foto: Privatfoto