Uddannelsesmøder rykker online

Forsamlingsforbud sætter en stopper for, at folkeskoleelever kan vises rundt, før de vælger ungdomsuddannelse

11. januar 2021, 11.40

Elisabeth E. Hattens, uddannelsesleder på Handelsgymnasiet Ikast-Brande, ville gerne have taget i mod kommende elever til en fysisk rundvisning tirsdag aften, men det er ikke muligt på grund af forsamlingsforbuddet. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE - Vi havde nok været en kende optimistiske, da vi inviterede unge og deres forældre til rundvisning i små grupper, så de kunne se skolen og mærke atmosfæren, inden de vælger uddannelse, siger Lars Jung Haslev, der er kommunikationsleder på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, der driver HHX i Ikast.

Svært gennem skærmen

I hvert fald er skolen lige som så meget andet, blevet ramt af de seneste restriktioner, der har sænket forsamlingsforbuddet helt ned til fem personer. Derfor sadler skolen nu om og holder onlinemøde tirsdag 12. januar.

- Vi er nødt til at flytte vores møde, og de rundvisninger vi skulle have haft, online. Det er vi meget ærgerlige over, fordi det betyder rigtig meget at møde kommende elever i øjenhøjde og med nærvær. Det er svært gennem en skærm, men vi vil gøre vores allerbedste, siger Lars Jung Haslev.

Kommunikationslederen opfordrer alle, der går med overvejelser om, hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge til at tilmelde sig onlinemødet på HHX i Ikasts hjemmeside.

- Man får tilsendt et link. Og derfra skal vi forsøge at svare på alle de spørgsmål de unge og deres forældre sidder med, siger han.

- Vi håber at kunne gennemføre fysiske intromøder i slutningen i januar og i midten af februar, siger Lars Jung Haslev.