Tårnhøjt fællesskab

Det nye kunstværk ved indfaldsvejen til Gludsted »Fortællingernes Tårn« fik ministerbesøg til indvielsen

Udgivet:13. februar 2023, 10.00

Læsetid:1 minut

Fra venstre ses minister Louise Schack Elholm, Jane Henneberg en af de lokale initiativtagere til både workshoppen og det nye kunstværk, og kunstner Steen Rasmussen. De beundrer her det nye kunstværk ved Gludsteds byport. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

8 måneder siden

GLUDSTED H.C. Andersen ville garanteret have skrevet: Det er ganske vist. For som i et rigtig eventyr, så var der fint ministerbesøg i den lille landsby Gludsted lørdag formiddag.

Ministeren for landdistrikterne Louise Schack Elholm, (V) var kommet fra Christiansborg til det midtjyske for at klippe den røde silkesnor omkring byens nyeste vartegn, et meterhøjt kunstværk med titlen »Fortællingernes Tårn«.

Et værk som kunstner Steen Rasmussen har lavet som et monument over ti års arbejde med den internationale kunst-workshop i byen.

Han har ladet sig inspirere af de historier som han, og de gæstende kunstner har hørt fra byens egen eventyrfortæller Edward Helms.

Gludsteds historier om fællesskab, sammenhold og høje aktivitetsniveau lokkede ministeren af tinge på en hel almindelig lørdag formiddag, og mon ikke også Fortællingernes Tårn kan lokke folk til Gludsted for at se det flotte værk og ikke mindst via QR-kode lytte til otte af de lokale historier om: Trolden og skatten på Isenbjerg, Smedens kone og hugormene. Historen om kirkens mure, Brudefærden, Krigsfangerne, plovfurerne og Røverborgen på Gludstedgård.